Snööö

Snön fortsätter ligga kvar, och kallt är det. Man håller på att frysa ansiktet av sig så fort man går utanför dörren. Men är det vinter så är det =)

Vi var ute med vovvarna en sväng i skogen nu innan Rickard skulle till jobbet, det är en härlig solig vinterdag idag så jag tog några bilder på hundarna!

Eftermiddagen ska spenderas vid datorn med massa skolböcker och sådant tråk, sen lite senare ska jag och Rebecka ta oss till hundklubben och träna våra hundar att sköta sig och socialisera dom lite =P Kanske kan behövas. haha

Imorgon bär det av till Ullared för shopping, ska bli riktigt kul. Blir nog en hel del hundgrejer om jag känner mig själv =)

Ha det bra och titta gärna på bilderna här nedan:










Länge sen nu..

Kände att jag var tvungen att uppdatera lite nu, men jag ska förklara varför jag inte uppdaterat så mycket på sistonde. Vårat bredband är verkligen dåligt just nu i slutet av månaden, man har en viss mängd att surfa för och tydligen har jag uppnått den mängden och därför går det långsammare med allt. Ska se om jag kan få in lite bilder här.

I helgen har det inte hänt direkt mycket, egentligen ingenting som är värt att skriva om. Det har mest blivit hundpromenader i skogen och vid dammarna. Inte mycket mer än så =) Ännu en riktig slapparhelg.

Idag har jag städat lite och försökt grejja lite, Rickard fick uppdraget att ta ner julkartongen ner i förrådet då den stod i datarummet och skräpade. Så nu är det putsväck tills i december.
Nu ska jag baka lite bröd och sen ska jag fixa lite med Algots päls. Kamma och borsta lite! Plus hänga tvätt. Rickard är på hockey i Borås, så jag får en tråkig kväll.



Algot spanar ut över kalhygget.


Högt uppe!


Sötaste sötnos


Bästa kompisarna


Gamle Fido-lurken


Jaga jaga leka leka


Massor med bilder!

Idag blev det en härlig promenad i snön med Rebecka och Hugo, solen lyste så att snön blev alldeles glittrande. Det var en fin dag =) Mycket bus i snön blev det så nu är hundarna trötta, dom blir nog lite extra trötta när dom får busa i snön. Hundarna hade lite problem med snöklumpar mellan trampdynorna så vi fick plocka snöklumpar lite allt eftersom =P

När jag gick hem så halkade jag på en isfläck och hamnade på knät och slog i det, så nu är jag jätte öm. Får hoppas att det ger med sig under dagen. Nu är det andra gången jag ramlar denna vinter, jag trillade omkull i helgen när vi var ute och gick. Också där på en isfläck! haha

Nu ska jag snart göra lite lunch (bestående av 2 ägg och lite yoghurt, som vanligt) Sen ska jag fortsätta plugga, tråkigt nog!

Lägger upp några/många bilder från idag:





















Snöigt värre..

Ja nog är det snöigt, var ute på en promenad med hundarna på åkrarna/fälten så dom kunde springa lösa. Det blev en del pulsande i snön för både mig och hundarna. Så nu är dom helt slut båda två.

Tänkte jag skulle få några fina soliga snöbilder på hundarna då solen lös så fint innan jag gick ut, men såfort jag kom ut var den borta. Och nu lyser den så fint igen =) Var nog meningen att jag skulle få mörka bilder idag.

Nu ska jag plugga lite och vänta på att Rickard kommer hem, då blir det att handla lite och åka till apoteket och köpa ögondroppar till Algot. Fast han ser bättre ut idag och verkar inte vara irriterad i ögat alls. Så veterinären avvaktar vi med.










Söndagsslapp!

Ja idag har vi inte gjort mycket kan jag säga, har blivit storstädning av toaletten och lite allmän städning av övriga lägenheten bara. Annars har det varit en riktig slappardag, vi var ute i skogen en stund och busade i snön. Algot fick ha sin overall på sig och den hjälper mycket, dock så täcker den ju inte varenda kroppsdel av honom så lite snöig var han i pälsen.

Imorse märkte jag att Algot fått samma symptom som Sigge hade innan med ögat, så nu har han nog också åkt på något. Har spolat hans öga med koksaltlösning och torkat ordentligt, blir det inte bättre tills imorgon eftermiddag får ha väl också börja med salvan. Vet att det ska finnas receptfria ögondroppar att köpa på apoteket, ska gå bort dit imorgon och se om dom har något. Så typiskt! Jag frågade veterinären om det var risk att min andra hund kunde smittas, men det var inte stor risk sa hon. Men då visste hon nog inte att jag har en hund som gillar att gnida ansiktet mot mattor, möbler och våra fötter =P Så han har säkert fått det på såvis.

Nu har vi precis varit ute på sista rundan med hundarna så nu ligger alla och sover på sina platser. Katten Minou har som vanligt intagit plats på min sida av sängen. Så jag får gå och puffa bort henne om en stund, då brukar hon bli lite grinig. Men kelar man med henne en stund så brukar hon bli nöjd.

Godnatt!


Sigge balanserar, på långpromenad förra helgen!

Lördags aktivering!

Idag tog vi lite sovmorgon men sen lite senare på förmiddagen så begav vi oss ut i skogen för att gå en långpromenad. När vi väl kommer till skogen så är det flera jägare där som står i skogen så då fick vi ändra våra planer, så då gick vi vid dammarna istället. Och idag invigde vi Sigges nya klövjeväska, testade den hemma innan vi skulle åka iväg för att justera den, då stod han still som en stel pinne. Så jag trodde inte han skulle tycka om att ha den på sig när vi väl kom ut heller, men där hade jag fel! Han betedde sig precis som vanligt och verkade inte direkt bry sig om att han hade något på ryggen. Duktig kille! Nu i början kommer vi använda väskan tom för att sedan lägga i lite lättare vikter av något slag.

Efter vi hade promenerat en stund gick vi ut i skogen bredvid dammarna och gjorde leta sökövningar. Jag gömde Sigge boll inne i skogen på lite kluriga ställen (tyckte jag) men Sigge hittade dom hur svårt jag än gömde dom. Algot fick leta lite godis, men han var så ivrig så att han missade godisarna hela tiden. Han var mer intresserad av en svan som var i dammarna (se bild nedan) han undrade nog vad det var filur som lät konstigt. Algot vägrade att lämna svanen och ville hela tiden gå tillbaka.

Nu ska vi snart gå ut en pinkerunda med hundarna i snöyran, det har kommit massor av snö nu i eftermiddag. Helst hade man nog velat suttit inne hela kvällen, men har man skaffat hund får man ta sitt ansvar och gå ut med dom =)

En sak till bara; Jag har ändrat lite med kommenteringen på bloggen, nu måste jag godkänna alla kommentarer innan dom läggs ut på bloggen. Jag valde att lägga till den funktionen då det var en mycket rolig person som valde att spamma min blogg med en massa tråkiga inlägg. Kan förklara lite nämre; Jag är medarbetare på ett stort hundforum som heter Hundar ifokus, där har vi haft en medlem som inte har kunnat sköta sig och endast varit ute efter att förstöra på forumet. Då denne person inte kunnat acceptera att den inte är välkommen på forumet har personen valt att trakassera oss medarbetare och även medlemmarna. Tydligen så hittade även denna personen hit till bloggen och tyckte att den var mycket rolig då den försökte spamma min blogg =) Så nu vet ni hur det ligger till.

Nu blev det ett långt inlägg, hoppas någon orkar läsa!


Sigge i sin snygga klövjeväska


Lite mer från sidan


Uppifrån!


Algot spanar in sin nyfunne svankompis!


När sikten är skymd så kan man ställa sig på bakbenen för att se bättre.


"Hörru kompis, jag kommer tillbaka någon annan dag istället!"

Fredag!

Jisses vad denna vecka har gått fort, redan fredag och helg! Vi får se vad helgen har att bjuda på, blir nog mest långpromenader med hundarna och så lite städning.

Har inte hänt så mycket i veckan faktiskt, det enda är att jag försöker lära Sigge ett nytt trick. Höger och vänster, när jag säger höger ska han buffa med nosen på min högra hand och vänster så buffar han på vänster. är i inlärningsfasen nu men det går framåt. Vi får väl se om han fattar tillslut. Det är så kul att se Sigge lära sig nya saker för man ser verkligen hur mycket han koncentrerar sig på mig och det jag säger. Han vill så gärna göra rätt.

Algot är så rolig, när vi går och lägger oss på kvällen så lägger han sig alltid i sin bädd, aldrig i sängen. Men alltid när vi vaknar så ligger han helt utsträckt i sängen mellan oss. Då har han smygit sig upp i sängen mitt i natten, ibland brukar jag ligga och låtsas sova precis när vi släkt men då hoppar han minsann inte upp. Han kommer säkert upp när han märker att vi somnat. Rolig är han! Imorse låg han under sängen och skällde i sömnen, så det ekade i hela rummet. Ibland kan man vakna av att han skäller i sömnen mitt i natten. Fast han skäller inte riktigt, han låter som en skällande valp =) Lilla Algot.



Vackra fjäll!

Algot uppe i fjällen, här var han drygt 7 månader.

Algot njuter av friska lapplandsluften.

Drömma går alltid..

Tänk om man kunde köpa en tomt i Hemavan eller Tärnaby (såg att det fanns tomter till salu) bredvid slalombackarna och sedan bygga ett fint timmerhus med stora glasfönster så att man har utsikt över Tärnafjällen (om man köper tomt i Tärnaby) Så mycket natur man hade haft tillgång till, så skulle jag faktiskt vilja bo tro det eller ej. Hade det inte varit så långt till familj och vänner så hade man nog flyttat upp till Lappland.

Jaja, jag får nog fortsätta drömma om detta för det är ganske orealistiskt =) Får väl köpa en trisslott eller två och försöka bli miljonär så kan jag bygga ett hus.


Ett hus likt detta hade inte varit fel.
http://www.forsgrenstimmerhus.se/sv/1---planshus/ingarofjarden__24

Fotbackning!

Ja det nya tricket som jag lär Sigge är att backa fot, det ska vara som när han går i fotposition i lydnadsmomenten fast vi backar bakåt. Han verkar tycka att det är jätte roligt att backa av någon anledning för han nyser och ser allmänt glad ut. Så det ska vi finslipa lite på idag tänkte jag. Nu kan han även snurra ut handtecken, så nu behöver jag bara säga ordet "snurra" så snurrar han =) Duktig pojke! Funderar på vad jag ska lära honom härnäst men kommer inte på något roligt trick. Men det är väl bara att googla antar jag.

Ett mål är ju få honom att dansa, men det är tveksamt om han klarar det, dock så klarade han ju att lära sig rulla runt så omöjligt är edt inte =)

Nu ska jag återgå till min pluggning (såg till min fasa att jag hade fel papper, så dom nya uppdaterade skrivuppgifterna så är det mer frågor än vad jag hade på mina papper som jag fick för en tid sidan, så det är bara att komplettera med dom frågorna) Sen har jag skrivit en beskrivning om mig själv på italienska, dock ingen avancerad sådan kan jag lova =P

Först ska jag hänga tvätt och plocka ur diskmaskinen innan jag fortsätter med pluggandet.


Tävlar om en trimmer..

Just nu har www.hundteknik.se en tävling där man kan vinna en trimmer, den vill jag HA =)

Om någon annan är intresserad så gå in på deras facebook sida:
http://www.facebook.com/pages/Hundteknik/114069155353678?ref=ts

Önskar mig själv och alla andra lycka till (mest till mig själv såklart)


Denna grabb behöver en trimning emellanåt!

Bildbomb!

Då var ännu en helg förbi, vet inte riktigt var dom tar vägen. I helgen har vi varit och gått en långpromenad på Store mosse naturreservat. Annars har det inte hänt så mycket anmärkningsvärt i helgen. Sigges öga är precis som vanligt igen, och hans hudinfektion börjar också se mycket bätre ut.

Nu ska jag träna lite lydnad med Sigge, och finslipa på ett nytt trix som han ska lära sig.

Bjuder på lite bilder från idag när vi var ute i skogen:














Långprommis..

Idag träffade jag Tina och Arion, vi har inte setts på länge. Så vi tog en promenad med hundarna, och pratade en massa om allt möjligt. Var kul att träffa dom igen. Våra hundar kommer så bra överens. Vi gick nästan 8 km idag mätte jag från på eniro, så nu ligger hundarna och är trötta.

Ikväll ska vi bara ta det lugnt och inte göra något, vi ska äta någon god mat. (något kött med champinjoner/morötter/lök i ugn plus vitlökssås)

Har inte så mycket mer att skriva faktiskt mer än att jag har någon fruktansvärd träningsvärk i kroppen. (har styrketränat 20-30 minuter varje dag denna veckan, känns verkligen som att jag behöver bli starkare i kroppen och det kanske jag blir nu om jag fortsätter med detta)

Nej nu ska jag avsluta då Rickard snart kommer hem från jobbet, då ska vi iväg och handla lite mat inför helgen.

Bjuder på två bilder från promenaden idag:





Regn, regn & regn!

Här om dagen hade vi en del snö och det såg väldigt vintrigt ut, nu ser det mer ut som en vanlig svensk höstdag: REGN! Riktigt tråkigt, jag som tänkte gå ut med vovvarna på en långpromenad och kanske träna lite på hundklubben. Men tji fick jag! Varken jag eller hundarna är på topp när det ösregnar ute.

I Tisdags ringde jag alltså till veterinären då Sigge hade något problem med ögat, jag ringde straxt efter att dom öppnade vid 8 på morgonen och fick tid vid 11 några timmar senare. Så det var bara att skynda sig att göra sig färdig och sen lasta in hundarna i bilen och fara ut i skogen så dom fick kissa och springa av sig lite. Sen drog jag till Värnamo, det var tur att jag hade bilen. Väl hos veterinären fick vi vänta en liten stund innan vi fick komma in, det var fullt i folk och hundar i väntrummet men Sigge skötte sig väldigt bra måste jag säga, han pep lite men inget galet skällande som han annars kan orsaka emellanåt. Väl inne hos veterinären skötte han sig jätte bra, han verkade gilla veterinären då hon var väldigt mild och lugn. Så han höll sig stilla medans hon undersökte hans öga. Förmodligen hade han någon inflammation/infektion, så nu ska han få salva två gånger om dagen i tio dagar. Tycker redan att det börjar se bättre ut.

Samma dag som jag märkte av hans öga så märkte jag även att han blivit röd i ljumsken och fått små utslag, men det var också tydligen en bakterieinfektion som ska behandlas med bad och specialschampo. Stackarn råkar ut för mycket!

Igår började vi skolan igen då vi hade italienska, det var en rätt rolig lektion och jag kunde inte sluta skratta åt vissa saker. Knäpp grupp vi är + läraren som är jätte flummig emellanåt.
Sen var jag ute i skogen med Rebecka och hennes hundar, så då blev det fullt ös i skogen. Klantige Hugo gled flera meter på huvudet då Sigge fintade bort honom, han sprang även in i en liten gran som böjde sig. Ja Hugo är verkligen klantighet personifierad =) Men söt är han.

Här är några bilder från i måndags när vi var ute och gick (inte i skogen)







För några dagar sedan hade jag väldigt tråkigt, så jag klippte ihop en liten video på vovvarna, ni kan ju kika om ni har lust/ork:

Ögoninflammation

Imorse när jag vaknade såg jag att Sigge hade något gul-geggigt i ögonen, sen kliade han sig lite i ögat på morgonen men kunde inte se att han var irriterad eller så. Sen på eftermiddagen och kvällen blev det värre, så nu rinner det från ögat plus att det även kommer sånt där gul gegga. Sen är han irriterad och kliar med tassan på ögat. Stackars Sigge-bus! Så imorgon ska jag ringa till veterinären och höra om jag behöver komma in med honom eller om man kan köra på det receptfria medicinen som finns på apoteket. Ah vi får se helt enkelt. Synd är det om honom då han ser ut att vara besvärad!

Har även mailat och hört om det finns några platser kvar på grundkursen på hundklubben, kommer se det som mer socialisering för Sigge. Vi har redan gått den kursen innan, men jag känner att han behöver träffa folk och hundar lite mer uppstyrt och inte bara på måndagsträningen. På en kurs kan man ju få tips och råd med dom enskilda "problemen" man har. Men vi behöver mest träna på att vara kring andra hundar och människor.

Nu ska jag sova, hundarna ligger redan och sussar gott!

Film på Sigge och Hugo



En liten film från idag när Sigge och Hugo busade, i slutet så är Hugo som bambi på hals is bokstavligt talat =P

RSS 2.0