Vinter, vår, sommar och så nu!



Oj vilket långt uppehåll det varit nu från bloggen, i Februari skrev jag senast! Tänkte att det kanske är dags för en liten uppdatering. Det har hänt väldigt mycket under dessa månader. Manne har varit här sen i Januari och han är en självklar del av våran lilla familj. Den här hunden är allt man kan önska sig och mer därtill, visst lite satyg har han för sig ibland men det får man väl ha som unghund =P

Manne har hunnit varit både på utställning och även tävlat rallylydnad en gång (efter tjat från min kära vän Sara) Utställningarna har väl gått rätt bra, i Mars ställdes han i Malmö och fick ett VG (Very Good) och nu i början av Juli så ställdes han i Tvååker och fick ena dagen excellent med CK och andra dagen ett slätt excellent. Ställde honom också på en inofficiell utställning i Ljungby för några veckor sedan där han blev Bir. I rallytävlingen så gick det bättre än förväntat, hade låga mål kan jag säga då vi inte hade tränat alls mycket, lyckades iallafall behålla mer än hälften av alla poäng (hade 100 vid start) Men bara att ha varit på en tävling gjorde susen. Nästa vecka börjar allvaret då vi börjar kurs igen, rallykurs och det ska verkligen bli roligt att komma igång på riktigt. Sedan ska vi till Öland på utställning i början av September och sedan hoppas jag att kunna göra ett BPH på honom till hösten och hälotesta honom.

Sigge är en lycklig och pigg kille så länge man anpassar vardagen efter honom, vi tävlade också en gång i rally i våras men känner inte riktigt att det var rätt mot honom att pressa honom i den svåra miljön. Så Sigge får numer vara en aktiv sällskapshund som han så varit innan visserligen, men han är nöjd bara han får vara hemma och ute i skogen. Han är iallafall väldigt pigg för sina 7 och ett halvt år.

Lilla Algot min pensionär har under våren haft det rätt tufft, har märkt under senaste halvåret att han blivit halt och vi var ju även inne med honom förra hösten där veterinären misstänkte artros. Nu under våren började han halta ordentligt så då åkte vi in och gjorde en ordentlig utredning där dom röntgade i princip hela hunden. Inga förändringar på rygg och så men han har kraftig artros i handlederna fram så att säga, även bak i haslederna men främst fram och det beror förmodligen på hans snedställda ben som gjort att belastningen hamnat fel. Han fick en dos med antiinflammatorisk och smärtstillande medicin som han svarade bra på. Efter detta har han inte haltat mer. Bytte kosttillskott mot ren glukosamin och vi har även varit hos en fysioterapeut som gav oss tips. Han är lite trött och inte så alert när vi är inne, men han älskar att vara ute och blir totalt galen när han märker att han ska få följa med. Och det ser jag som ett gott tecken =)

Bilderna här ovan är från idag, vi var ute med hundarna på kvällen som fick roa sig lite vid dammen. Sigge sjöodjuret själv var supernöjd att få ta sig ett dopp. Manne tog ett ofrivilligt dopp och plaskade hejvilt när han insåg att han visst inte bottnade. Algot gick mest i sin egna värld och pinkade och tuggade på grenar och blad =P

Nu ska jag försöka att inte låta det gå för lång tid tills nästa uppdatering.

Ha det!
 

Kommentarer

KOMMENTERA HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0