En summering av året!

 
Tänkte göra som Rebecka har gjort på sin blogg, alltså en liten summering av år 2012


JANUARI

Om jag ska utgå från min blogg så verkar det som att Januari var ganska så fattigt på snö i början av månaden. Men sen har jag några bilder på gnistrande snö =) Denna månad var inte så värst händelserik utan det verkar mest vara hundpromenader som gällde.
 
FEBRUARI


Februarimånad verkar inte vara så händelserik den heller, mest hundpromenader här med och jobb. Denna månad vann jag en hundtrmmer också från hundteknik. Kan säga att den har kommit till användning för både människor och djur =P

MARS

I Mars månad så gick min mormor bort väldigt hastigt och oväntat, detta var verkligen något som var hemskt och jobbigt så det var inte så mycket bloggande under den månaden. Jag åkte också upp till Lindesberg och hjälpte min mamma att plocka ur mormors lägenhet. Sedan i slutet av månaden var det begravning.
Denna månad så körde grundkursen i lydnad igång, hade redan gått den kursen en gång men jag valde att gå den kursen igen som träning för Sigge. Tyckte han skötte sig bra på kursen =)
APRIL



I April verkar det som att jag hittat nån känsla för bloggande och fotandet, för här var det en hel del agilityträning och annat som gällde. Tror det var i denna månad jag verkligen fick upp ögonen för min systemkamera för här ser jag en förbättring i fotandet. I slutet av April fick jag några riktiga vårbilder på hundarna bland vitsipporna.

MAJ


I Maj hände det en hel del då jag har massor av bilder härifrån. Första badet blev det denna månad, Sigge, Hugo och Fido var lyckliga över att få simma medans Algot nöjde sig med att sitta på land och stirra. Sedan så var det hundträff i Hässleholm så då kom min vän Sara hit med sina två havanaiser och bodde hos mig en helg. Helgen därpå åkte vi till Dalarna och träffade Rickards släkt. Sedan blev Algot av med sin fina långa päls och blev korthårig. Första gången jag själv klippte honom, och jag tycker nog det blev rätt fint =)
 
JUNI



Blomster! Det kan väl ändå sammanfatta Juni månad har massor med bilder på hundarna bland blommor, men det är ju så gulligt med hundar och blommor =P I Juni började jag jobba på mitt sommarschema så det var inget speciellt som hände. Men jag fick mitt efterlängtade objektiv som jag är så himla nöjd med! Jag tycker att det har gett mig många fina bilder både rörelsebilder och portträtt. Så det kommer få följa med mig så länge som kameran orkar med.
 
JULI


Juli månad innebar att semestern började, vi åkte upp till Lappland och tillbringade två veckor där uppe. Rickard, Rebecka, Jörgen och min svärfar fjällvandrade medans jag och Rickards mamma åkte många långa mil till Gällivare och hälsade på Rickards faster. Det var en trevlig semester med många bilder =)
 
AUGUSTI
 
I Augusti så hände det grejer! Vi flyttade till ett drömhus på landet och även Polly flyttade hem igen. Hon hade bott hos mina föräldrar ett tag då hon kunde vara ute där. Det blev mycket fixande i huset denna månad. Sedan blev det en hel del skällande på tjurarna som gick i hagen bakom huset och även en hel del svampplockning runt husknuten =) I slutet av månaden så for vi uppåt i landet igen och firade Rickards farbror som fyllde 50 år, då hyrde vi stuga utanför Söderhamn. Jag började också i skolan på riktigt då jag hoppade på heltidsstudier, hamnade i en superbra klass tillsammans med Rebecka.
 
SEPTEMBER


Mörkare tider började komma i September men jag som alltid annars brukar bli lite höstdeppig har inte blivit det detta år. Har fotat mycket och grejat i huset under September. Mamma, farmor & farfar kom hit en helg vilket jag alltid tycker är lika trevligt. Polly har hängt med på fotopromander och varit helnöjd med livet på landet =) Sedan fick vi ett mycket glädjande besked att Rickard skulle bli morbror och jag nån typ av moster, då Rebecka och Jörgen väntar barn som är beräknat till April. Jag blev så glad så att jag fällde några tårar =)
 
OKTOBER
 
I Oktober var det ganska glest med inlägg i bloggen, kanske på grund av att jag hade mycket i skolan då. Men vi hann med en tripp på julmarknad på Åminne utanför Värnamo. Sedan blev det en hel del naturbilder på rådjur och fåglar som var på besök i trädgården. I slutet av månaden så skadade sig Polly i bakbenet så det fick bli drän och tratt, plus ingen utevistelse på flera veckor vilket var en pärs för stackars Polly som älskar att kunna gå utomhus.
 
NOVEMBER


November blev en fullspäckad månad i skolan, många prov hade vi och mycket plugg blev det. Våran kanin Tintin som var över 8 år fick somna in och det var himla sorgligt, men vi är glada för att han fick vara hos oss så många år. Annars skedde det inte mycket denna månad =)
 
DECEMBER

December blev en ganska så fotorik månad, jag var i princip ledig från skolan hela månaden då de andra var på praktik. Jag praktiserade i två dagar då jag jobbat i så många år inom äldrevården så jag fick göra en validering på just denna praktiken. Snön kom i början av månaden och har hållt sig kvar fram tills för några dagar sedan. Julen firade vi hemma hos mina föräldrar tillsammans med farmor och farfar, min bror och hans sambo och deras son. Där blev det tomte, julbord, ris ala malta, julklappar och hela köret. Så himla trevligt var det! Dagen efter så åkte vi hemåt mot Småland igen och firade med Rickards familj, det blev mängder av fina julklappar även här och jag tror att dem vi gav julklappar åt blev nöjda =)

Så jag måste nog sammanfatta år 2012 som ett ganska bra år förutom mormors bortgång. Jag ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter och resor och framför allt för att vi får lite tillökning på Rickards sida av familjen. Vi längtar så till Rebecka och Jörgens lilla knytte ska titta ut lagom till Rickards födelsedag.

Gott nytt år vill jag och hundarna önska alla som följt oss detta år som varit eller dom som bara kikar in då och då!

Kommentarer
Janette
2012-12-31, klockan 19:51:56

Hå så många fina bilder från ett toppenfint år, förutum den sorgliga delen med mormor. Men tyvärr, det är ju tidens gång!
Ser att även vi har en fin plats i ert liv.
Hoppas ni får ett fint 2013!
Och att vi får njuta av många fina promenader tillsammans.
Kram på er från Sjöbolyckans kennel

Svar: Hej Janette, klart ni har en plats i vårat liv! En given sådan =)
Hoppas vi ses SNART!

Kram från oss!
linaalgotsigge.blogg.se

Carina
2013-01-01, klockan 14:43:05

Hej!

Jag följer din blogg för att du har så fina bilder. Vad har du för kamera?

Mvh
Carina

Svar: Hejsan,Vad kul att du gillar bilderna.
Jag använder mig av en Nikon D40, sen har jag ett objektiv som heter Nikkor 55-300 mm. Ett superobjektiv på alla vis =)

Ha det gott!
linaalgotsigge.blogg.se

Rebecka
2013-01-01, klockan 15:26:06

Så fin summering du har gjort :)

Svar: Tack! Inte lika fin som din dock :)
linaalgotsigge.blogg.se

Sara
2013-01-02, klockan 16:54:04

Jätteskoj att läsa om ditt förra år och va många fina bilder de gillar vi STORT! :D

Svar: Tack så mycket :D roligt att det gillas!
linaalgotsigge.blogg.se


KOMMENTERA HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0