Vi önskar ett gott nytt år!

Jag och hundarna får passa på att önska er alla ett gott nytt år!

Nu ska vi snart åka och handla. Det blir bakad potatis med skagenröra och ananaspaj till efterrätt på nyårsmenyn idag. 

Lägger upp några goa gamla favoriter på snyggingen Algot =)









Eländig vecka

Ja denna vecka har inte varit mycket att hurra för, har varit rätt sleten då jag är sjuk. Hosta så in i norden, feber och nu är jag lite snuvig. Men nu börjar jag äntligen känna mig lite piggare. Hundkrakarna har fått stå ut med inomhusaktivering denna vecka, dom har fått testa deras nya julklapp. Köpte en aktiveringsgrej till dom, Sigge blev totalt galen i den och slog på den med tassarna så den flög hejvilt. Då den är hård i materialet så small den rätt rejält mot golv och möbler, så det var ett minus. Försökte hålla dom på mattan i hallen, men Sigge var så galen så att den flög all världens väg. Men allt för att dom ska ha det roligt =) Idag jobbar Rickard kväll då han bytt tur på jobbet, så då passade vi på att ta en runda i skogen så att dom fick springa av sig, vilket var välbehövligt då dom inte fått röra på sig så mycket denna vecka!

Sen att folk inte fattar att det är nyårsafton imorgon gör mig förbannad, dom skjuter raketer här i området lite titt som tätt. Sigge gillar det inte och är mycket rädd tyvärr. Så imorgon på nyårsafton så blir det att vi åker ut och åker nånstans där det inte skjuts raketer. Tråkigt att behöva se att nyårsafton blir en börda och bara önska att det är över. Aja, ska inte låta som en gnällkärring men man ser hur det påverkar ens hund så kan man inte annat än gnälla.

Önskar er alla en trevlig nyårsafton!




Hemma igen!

Japp igår åkte jag hem från mitt andra hem =P Det blev en trevlig julafton, med tomte, mycket julmat, misslyckad ris ala malta, trevligt sällskap och mycket fina julklappar.

Fick en hel del julklappar och jag är mycket nöjd. Här är lite av det jag fick: pengar, grillpanna, ljuslyktor i olika utseende, vass kniv, glassmaskin, två muminmuggar till min samling, kökshanddukar, prydnadstomte, en fin skål med lock, en glasask med choklad i, tofflor, strumpor hm ja det var nog det jag fick.

Idag ska vi försöka ta oss in till Värnamo och kika lite på mellandagsrean, ska handla lite kläder tänkte jag. Får se om jag hittar något annat också =)

Har även återigen åkt på en förkylning, kände redan i Lördags när jag vaknade att jag var irriterad i halsen. Är inte snuvig eller så men jag är jätte irriterad i halsen och hostig.

Nu kanske jag ska göra mig iordning utifall Rickard kan sluta tidigare från jobbet idag så vi kan åka på REA!



God jul på riktigt!

Jag hann skriva ett litet inlägg innan julen var slut.

Igår åkte jag hela vägen från Skillingaryd till Lindesberg, alldeles själv för första gången! Eller ja Algot var ju med på resan också, fast han sov hela vägen så han var inget vidare sällskap.

Vi firade min födelsedag igår med tomtegröt och nygriljerad skinka hos farmor och farfar, det har blivit en tradition. Plus att vi klädde granen igår jag och mamma. Tjusigt värre blev det! Idag är det fullt ös med mat i mängder känns det som, Algot är med och håller koll så att inget tappas på golvet. För då tycker han att det passar bättre att ligga i hans mage, speciellt om det är korv eller skinka. Då är det riktigt bra!

Ser fram emot kvällen med trevligt sällskap och god mat och roliga julklappar =)

God jul önskar jag er alla!



Lite suddig bild på en förväntansfull pojk! Han vill nog öppna sina paket nu =)

God Jul!

Nu är det bara två dagar kvar till julafton och imorgon åker jag upp till min familj i Lindesberg, och kommer nog inte hinna blogga något mer innan jul. Därför önskar jag alla en riktigt god jul!

Idag har jag och Rebecka varit in till Värnamo och fixat dom sista julklapparna inför julen, hittade det jag skulle ha. Köpte några småsaker till hundarna som dom ska få på julafton. Algot älskar ju att öppna och riva upp paket så han ska få några paket han kan slita upp.

Nyss har jag gjort "rocky road", som är ett slags godis som är super gott! Nu ska jag slå in dom sista julklapparna och fixa med det sista.

Här nedan ser ni hundarnas vackra julkort =) ganska oproffsiga men dom är ju söta hur som helst så.




Ruggväder..

Idag är det sådär kallt och ruggigt, har spenderat eftermiddagen under filten i soffan. Halvsovandes och halvtittandes på TV. Hundarna har varit helt utslagna efter en förmiddag med Hugo, vi har varit hundvakt åt Hugo från kl 7 imorse fram till 12 ungefär. Gick jätte bra och han skötte sig jätte bra, 6 månaders valpar kan ju vara rätt utmattande annars men han låg och tuggade på sitt ben mest hela tiden och gjorde några lekinviter med Sigge. Sen åkte Rickard och jag ut i skogen i över en timme så dom fick springa av sig. Dom skötte sig jätte bra och roade sig själva.

I denna månadens BBHC-Vännen (rasklubbstidningen för bichon havanais) så var min artikel med som jag skrev om Algot, så hans uppfödare kontaktade mig och sa att hon hade blivit jätte glad av att se Algot med i tidningen.

Nu ska jag snart gå ut en pinkerunda med hundarna, sen blir det lite käk och kanske att dom ska få inviga sin tidiga julklapp, dom fick ju en aktiveringsleksak från nina ottoson. Får se om jag ska låta dom leka lite med den idag =)


Lille Hugo, kan lova att han är betydligt större nu :P Har var han inte så gammal.

Lurventuss!

Hittade några bilder på Algot när han var som lurvigast, visst är han söt? Tycker han är väldigt söt som lurvig men han är mestadels nedklippt, dels pga att han verkar tycka det är skönare med kort päls. Han blir mer glad och busig när han är nedklippt, så jag tror ärligt att han tycker det är skönast att vara nedklippt. Sen är han inte jätte förtjust i när man grejar med hans päls, ska man ha honom långhårig så krävs det mycket pälsvård.
Tycker han är jätte gullig som kortklippt också =)






Dessa hundleksaker..

Hundarna har ett gäng leksaker som dom leker med, oftast brukar dessa ligga i soffan eller runt soffan, jag tycker det ser så rörigt ut så när dom inte leker med dom så brukar jag lägga undan dom i sovrummet uppe på hundburen. Men det tycker inte Sigge är bra så då plockar han tillbaka dom en efter en och ser det lika rörigt ut som innan. Han tycker väl det är snyggt när det ligger leksaker överallt förmodar jag!

Inatt ska jag jobba sen blir det en ledig helg, då ska det sista fixas. Vi ska göra lite ätbara julklappar som vi ska ta med oss på julafton =) Imorgon ska vi även till Värnamo en sväng och shoppa dom sista julklapparna och handla lite mat inför helgen. Ska även inviga Sigges nya klövjeväska, ska alltså börja vänja honom vid att ha den på sig.

Nu ska jag snart kolla på skidskyttet!


Skogsrejs!

Jobbade inatt och efter jag sovit så drog jag och Rebecka ut i skogen med hundarna, och där blev det fullt ös. Dom har inte träffats på ett tag så nu hade dom mycket att ta igen =P
Det blev mycket brottning och jagandes, och Hugo stog på huvudet flera gånger då Sigge fintade bort honom. Dom ser så roliga ut när dom leker, för det är verkligen 100 procent hela tiden!

Kvällen ska bli lugn, jag ska snart hämta Rickard från jobbet och sen ska jag koka kräftsoppa för första gången. Igår kokade jag egen gröt för första gången, så det blir mycket jag gör för första gången denna vecka =)

Jag måste säga att jag har legat lite lågt med hundträningen denna månad, har inte tränat någon lydnad alls med Sigge. Men jag tror han behöver få en paus från det ibland. Även agilityn ligger ju på hyllan under vintern. Dock är det träning i ridhus på Söndagar. Men jag funderar på att stå över det för tillfället. Vi kör lite hjärngympa och sånna små övningar istället. Fokuserar på hans träning utomhus nu också.

I Januari ska jag och Rebecka till Göteborg och gå på hundmässa/utställning, MyDog. Blir väl en massa shopping och massa hundar. Ett drömscenario med andra ord =)


En bild på Sigge från i somras, han har verkligen förändrats i ansiktet och är mer "vuxen" till utseendet nu.
Där såg han fortfarande lite valpig ut. Snart fyller han hela 2 år gossen!


Hundprylar!

I Torsdags beställde jag hem några nya hundsaker från ekipage.nu, redan idag kom dom. Supersnabb leverans och stort utbud av saker har dom. Toppen bra!

Det var Sigge som fick lite nya saker som är tänkt att han ska ha på fjällvandringen nästa sommar, eller ja han kommer även ha dom innan och efter vandringen men jag ville beställa i tid så jag kan vänja honom.

Först fick han en orange hurtta-jacka (Bild 1, jackan är mer orange i verkligheten än på bilden) den är vattentät. Passade jätte bra, var rädd att den skulle vara för stor men det blev alldeles lagom. Sigge däremot var inte lika glad =P Men han vänjer sig väl.

Sen blev det en blå klövjeväska av märket ruffwear (bild 2), den kostar en del! Men jag tycker det är viktigt med en klövjeväska som sitter bra och belastar rätt ställen på kroppen då han ska gå mycket med den. Den passade honom riktigt bra, så nu ska jag ha den på honom när vi är ute i skogen så han får vänja sig vid den. Sen ska jag börja lägga i små vikter eller foder som det är tänkt att han ska bära på vandringen.

Som en liten extra överaskning hade dom lagt i en bajspåsehållare som man fäster på kopplet, väldigt snällt av dom =) 

Så nu har Sigge så han klarar sig till fjällvandringen. 
 
 


Snygge-Sigge

Ja om ni kollar på bilden här nedan så ser ni snyggingen i sitt nya täcke, han var lagom nöjd och stel som en pinne när han fick på sig det. Men när han kom ut var det inga problem. Skönt för honom att slippa bli blöt i detta ösregn.

Det är verkligen tråk-väder ute, igår kväll så snöade det riktigt mycket och det blev helt vitt på marken, såg väldigt fint ut. Men idag har all snö nästan regnat bort och det är sådär så man nästan blir deprimerad =P Nu vill jag ha minusgrader och snö! Helt NU. Men man kan inte få allt man önskar.

Det var tänkt att vi skulle handlat julklappar i veckan, men det har helt enkelt inte funnits tid för det. Så imorgon så måste vi in och handla lite. Blir skönt när man är färdig med det, sen så är det bara att slå in allt.
Kom på att jag måste skicka iväg julkort nästa vecka, det är nästan så man glömt bort det.


Onsdag..

Det är redan Onsdag, förstår inte riktigt vart dagarna tar vägen.

Idag har jag varit ute med hundarna i skogen en sväng på förmiddagen, så dom fick springa av sig ordentligt.
Sen har jag haft italienska lektion, rätt seg lektion idag. Så det är skönt att den är över,

Inatt ska jag jobba, så det händer nog inte så mycket ikväll, hundarna ska ut om en stund och sedan ska dom få mat. Har även gömt lite korv åt dom så dom fick lite hjärngympa.


Mina lussebullar jag gjorde igår, farligt goda!

Overallen är vår nya bästa vän..

Ja overallen till Algot var ett bra köp fick jag idag erfara, det har kommit rätt mycket snö och den är lite sådär halvblöt då det har legat runt 0:an idag temperaturmässigt. Annars har stackars Algot sett ut som en levande snögubbe då vi varit ute i skogen och gått i snön. Han får sånna stora snöklumpar på ben, mage, armhålor ja nästan hela han är en snöboll, men med overallen så fick han endast några små klumpar på tassarna och det var inte så farligt. Så denna overall ska användas flitigt i vinter har jag bestämt. Algot tyckte först den var lite konstig men sedan betedde han sig precis som vanligt =)

Idag har jag varit ganska så flitig faktiskt, började med att göra lussekatter igen. Dom andra var nästan uppätna! Sen har jag städat hela lägenheten nästan så nu är det fint här hemma igen. Känns skönt!
Innan Rickard åkte till jobbet tog vi en runda med hundarna i skogen, dom verkade glada att det hade kommit mer snö. Algot fick små "damp-ryck" som vi kallar det, och sprang JÄTTE fort framåt och runt runt i sin lilla overall =P

Nu ska jag bara ta det lugnt ikväll, kanske smaska i mig en lussekatt =P






Juletid och julefrid..


Ett litet arrangemang som jag gjorde här om veckan. Ska va värmeljus i dom där kopparna längst fram, men dom var nedbrända så jag tog väck dom innan jag tog kortet.

Snön är nu kommen..

åtminstonde för stunden känns det som. Är inte vidare optimistisk då det förmodligen kommer bli slask av det =P

Men det är kul så länge det varar, Sigge och Algot var glada idag när vi var ute. Dom sprang runt som galningar i snön, på Sigge såg det ut som att han inte kunde förstå att det var SNÖ. Han älskar ju snö!
Så nu ligger dom här i soffan helt utslagna.

I helgen har det inte blivit mycket mer än jobb, jobbat Fredag och Lördag. Sen på Söndagen var jag så trött att vi inte gjorde speciellt mycket, åt lite god mat och tog det lugnt. Imorgon tänkte vi fara in till Jönköping och fixa resten av julklapparna. Kommer kännas bra när vi är färdiga med det.

Idag fick jag hem Sigges täcke som jag köpte åt honom i Torsdags, passade väldigt bra. Sigge tyckte inte det var lika kul och han är alltid lika stel som en pinne varje gång han får på sig något plagg. Men när man väl kommit ut brukar han släppa loss och glömma. Täcket köpte jag för väldigt bra pris på en Köp och säljgrupp på facebook, jag betalade 280:- inklusive frakt, på den billigaste webb-butiken jag hittat kostar det 389:- och då är inte frakten inräknad. Så några fynd kan man göra ibland.

Bjuder på några bilder på grabbarna från våran promenad idag:








RSS 2.0