En summering av året!

 
Tänkte göra som Rebecka har gjort på sin blogg, alltså en liten summering av år 2012


JANUARI

Om jag ska utgå från min blogg så verkar det som att Januari var ganska så fattigt på snö i början av månaden. Men sen har jag några bilder på gnistrande snö =) Denna månad var inte så värst händelserik utan det verkar mest vara hundpromenader som gällde.
 
FEBRUARI


Februarimånad verkar inte vara så händelserik den heller, mest hundpromenader här med och jobb. Denna månad vann jag en hundtrmmer också från hundteknik. Kan säga att den har kommit till användning för både människor och djur =P

MARS

I Mars månad så gick min mormor bort väldigt hastigt och oväntat, detta var verkligen något som var hemskt och jobbigt så det var inte så mycket bloggande under den månaden. Jag åkte också upp till Lindesberg och hjälpte min mamma att plocka ur mormors lägenhet. Sedan i slutet av månaden var det begravning.
Denna månad så körde grundkursen i lydnad igång, hade redan gått den kursen en gång men jag valde att gå den kursen igen som träning för Sigge. Tyckte han skötte sig bra på kursen =)
APRIL



I April verkar det som att jag hittat nån känsla för bloggande och fotandet, för här var det en hel del agilityträning och annat som gällde. Tror det var i denna månad jag verkligen fick upp ögonen för min systemkamera för här ser jag en förbättring i fotandet. I slutet av April fick jag några riktiga vårbilder på hundarna bland vitsipporna.

MAJ


I Maj hände det en hel del då jag har massor av bilder härifrån. Första badet blev det denna månad, Sigge, Hugo och Fido var lyckliga över att få simma medans Algot nöjde sig med att sitta på land och stirra. Sedan så var det hundträff i Hässleholm så då kom min vän Sara hit med sina två havanaiser och bodde hos mig en helg. Helgen därpå åkte vi till Dalarna och träffade Rickards släkt. Sedan blev Algot av med sin fina långa päls och blev korthårig. Första gången jag själv klippte honom, och jag tycker nog det blev rätt fint =)
 
JUNI



Blomster! Det kan väl ändå sammanfatta Juni månad har massor med bilder på hundarna bland blommor, men det är ju så gulligt med hundar och blommor =P I Juni började jag jobba på mitt sommarschema så det var inget speciellt som hände. Men jag fick mitt efterlängtade objektiv som jag är så himla nöjd med! Jag tycker att det har gett mig många fina bilder både rörelsebilder och portträtt. Så det kommer få följa med mig så länge som kameran orkar med.
 
JULI


Juli månad innebar att semestern började, vi åkte upp till Lappland och tillbringade två veckor där uppe. Rickard, Rebecka, Jörgen och min svärfar fjällvandrade medans jag och Rickards mamma åkte många långa mil till Gällivare och hälsade på Rickards faster. Det var en trevlig semester med många bilder =)
 
AUGUSTI
 
I Augusti så hände det grejer! Vi flyttade till ett drömhus på landet och även Polly flyttade hem igen. Hon hade bott hos mina föräldrar ett tag då hon kunde vara ute där. Det blev mycket fixande i huset denna månad. Sedan blev det en hel del skällande på tjurarna som gick i hagen bakom huset och även en hel del svampplockning runt husknuten =) I slutet av månaden så for vi uppåt i landet igen och firade Rickards farbror som fyllde 50 år, då hyrde vi stuga utanför Söderhamn. Jag började också i skolan på riktigt då jag hoppade på heltidsstudier, hamnade i en superbra klass tillsammans med Rebecka.
 
SEPTEMBER


Mörkare tider började komma i September men jag som alltid annars brukar bli lite höstdeppig har inte blivit det detta år. Har fotat mycket och grejat i huset under September. Mamma, farmor & farfar kom hit en helg vilket jag alltid tycker är lika trevligt. Polly har hängt med på fotopromander och varit helnöjd med livet på landet =) Sedan fick vi ett mycket glädjande besked att Rickard skulle bli morbror och jag nån typ av moster, då Rebecka och Jörgen väntar barn som är beräknat till April. Jag blev så glad så att jag fällde några tårar =)
 
OKTOBER
 
I Oktober var det ganska glest med inlägg i bloggen, kanske på grund av att jag hade mycket i skolan då. Men vi hann med en tripp på julmarknad på Åminne utanför Värnamo. Sedan blev det en hel del naturbilder på rådjur och fåglar som var på besök i trädgården. I slutet av månaden så skadade sig Polly i bakbenet så det fick bli drän och tratt, plus ingen utevistelse på flera veckor vilket var en pärs för stackars Polly som älskar att kunna gå utomhus.
 
NOVEMBER


November blev en fullspäckad månad i skolan, många prov hade vi och mycket plugg blev det. Våran kanin Tintin som var över 8 år fick somna in och det var himla sorgligt, men vi är glada för att han fick vara hos oss så många år. Annars skedde det inte mycket denna månad =)
 
DECEMBER

December blev en ganska så fotorik månad, jag var i princip ledig från skolan hela månaden då de andra var på praktik. Jag praktiserade i två dagar då jag jobbat i så många år inom äldrevården så jag fick göra en validering på just denna praktiken. Snön kom i början av månaden och har hållt sig kvar fram tills för några dagar sedan. Julen firade vi hemma hos mina föräldrar tillsammans med farmor och farfar, min bror och hans sambo och deras son. Där blev det tomte, julbord, ris ala malta, julklappar och hela köret. Så himla trevligt var det! Dagen efter så åkte vi hemåt mot Småland igen och firade med Rickards familj, det blev mängder av fina julklappar även här och jag tror att dem vi gav julklappar åt blev nöjda =)

Så jag måste nog sammanfatta år 2012 som ett ganska bra år förutom mormors bortgång. Jag ser fram emot ett nytt år med nya möjligheter och resor och framför allt för att vi får lite tillökning på Rickards sida av familjen. Vi längtar så till Rebecka och Jörgens lilla knytte ska titta ut lagom till Rickards födelsedag.

Gott nytt år vill jag och hundarna önska alla som följt oss detta år som varit eller dom som bara kikar in då och då!

Ett litet julkort!



Här kommer årets julkort på hundarna, blir så full i skratt när jag ser det! Dom är så samarbetsvilliga mina gossar och Sigge han brydde sig inte ett dugg om att han hade en löjlig tomteluva på huvudet utan väntade snällt på att jag skulle fota färdigt.
 
Skrev ju tidigare ett inlägg om att klapparna var färdigköpta men tji fick jag! Kom på att jag hade en klapp till att köpa så sagt och gjort så åkte vi in till Värnamo idag och köpte det sista. Så nu ÄR jag färdig (tror jag) =)

Ska säga att idag har varken jag eller hundarna gjort något vettigt alls, så nu tänkte jag att dom skulle få sin gummiekorre stoppat med lite godis i som dom får greja med en stund. Sen ska jag få upp julstämningen lite med risgrynsgröt och skinksmörgås (julskinka!!!) och kolla på en av mina favoritfilmer "Love actually" som går på TV ikväll.

Hare!

Klappar klara!


Eller ja klapparna är nästan klara, har några småsaker som ska fixas. Får försöka fixa det imorgon eller på Torsdag så att jag verkligen blir helt klar.

Idag åkte iallafall jag och Rickard in till Jönköping och köpte lite julklappar, köpte några julklappar till djuren också. En leksak till hundarna blev det plus lite godis som jag ska slå in då dom älskar att riva upp paket.
Nu på eftermiddagen tog jag mig en tur upp i skogen med hundarna, gick upp på en väg som en traktor kört upp mitt inne i skogen och där gick jag i en timme innan vi slutligen bestämde oss för att vända om igen.

Nähä nu ska jag äta lite mannagrynsgröt och sen ska jag gömma godis till hundarna.

Nu är den väck

 
Ja som ni ser på bilden så är det pälsen som är väck, Janette skrev till mig imorse och hörde om jag hade tid att komma på trimning hos henne och det hade jag ju. Så jag åkte dit en sväng och i bilen så funderade jag på det här med trimningen och jag vet ju att det tar 3-4 timmar ungefär att trimma Sigge och jag tänkte då och beslutade mig för att fråga Janette om det kanske var bättre att klippa ner honom med klippmaskin. Hon har gjort det med några av sina jack russllar och dom har varit jätte fina. Så tillsammans så kom vi överens om det och resultatet blev ju jätte bra tycker jag =)

Och det tog bara 1½ timme (Inklusive badning och föning innan), jämför då det med 4 timmar för enbart trimning (trimning = när man rycker pälsen med fingrarna, detta gör INTE ont då det är död päls man avlägsnar och dom hårstråna sitter inte fast ordentligt som vanlig päls gör. vill bara inflika med det då vissa tror att man plågar hunden då man rycker pälsen). Jobbigt för både trimmare och hund! Så har man en hund som inte ska ställas ut så är det ett bra sätt tycker jag.
 
Sen såg Janette också att Sigge inte hade mycket till ny päls under den "gamla" så han hade i princip blivit nakenhund om vi hade ryckt pälsen på honom, så jag är mycket nöjd med resultatet =) Min grabb var väldigt duktig också och stod stilla nästa hela tiden. Nu sover han bredvid mig och sover gott.
 
Nu ska jag fixa lite här hemma.
Ha det fint!

Tredje advent!



Ja det är redan tredje advent och jag kan verkligen inte förstå det! Om en vecka är vi i Lindesberg (ÄNTLIGEN!!) och så firar vi jul och lite födelsedag (vem det är som fyller kan ni gissa =P)
Ska bli skönt att komma iväg lite och få umgås lite med min familj, var så länge sen jag var hos dom nu.
 
Idag är det mildväder och snön har smält bort lite på vissa ställe, Polly är lycklig över att kylan är väck så hon är ute en hel del. Jag hade gärna sluppit mildvädret och även hundarna då dom blir alldeles fulla i snöbollar på ben och mage. Men men vädret går ju inte att styra.

Helgen har varit riktigt slapp! Har mest kollat på skidsport på TV och tagit det lugnt =) Idag har vi gått en promenad med hundarna och sedan blev det godissök inomhus. PLUS att Sigge leker flugjägare hela tiden, vi har fått kopiöst mycket flugor inomhus sen igår när mildgraderna kom. Det är äckligt och inte alls trevligt, men Sigge tycker det är jätte roligt att jaga dem och sedan äter han upp dem om han får chansen.

Nu kommer en ny vecka och då ska jag försöka städa lite och aktivera hundarna en del, det kan dem behöva =) Lite trickträning kanske! Men men, nu ska jag äta lite. Rickard är duktig och lagar mat idag.

Glad lucia till er alla!



Jag och hundarna (och katterna) vill önska alla som läser en riktigt glad lucia! Speciellt till min kära farmor och farfar som jag vet läser detta. Vi ses snart!

Sigge och Algot fick vara tärnor idag framför julgranen, Algot var inte jätte samarbetsvillig så han fick jag bara ett bra kort på tillsammans med Sigge. Sigge däremot sitter ju still så länge som jag vill och kräver =P Sen blir han överlycklig när han får massa beröm och godis av mig, så han är väl så smart att han förstår att det lönar sig att vara stilla tills hans knasiga matte har fotot klart honom. Min goa fina Siggebus =)

Ta hand om varandra!

Brr..



Ja nog är det kallt alltid, riktigt ruggväder. Tur man kan hålla sig inne i värmen =) Dock måste ju hundarna ut så idag så bjöd jag hem Janette och vi tog en runda med alla vovvarna (minus Chili då som är högdräktig) Blev en härlig runda med alla hundar. Sedan blev det lite luciafika hemma hos mig med lussebullar och pepparkakor. Alltid lika trevligt att ses!

Nu är mina två lurvar trötta, Sigge har busat en del med lille Prince och Algot har jagat brudarna för fullt. Så nu är dom väl trötta en stund, sen när dom vaknar tänkte jag nog gömma lite godis åt dem så dem får lite hjärngympa. Inte lätt att träna utomhus med dom i denna kyla, det är inget man direkt vill göra. Så det får bli lite inomhusaktivering istället.
 
Nu ska jag försöka få in Polly, hon blir alldeles förskräckt när det kommer andra hundar hit så hon har varit ute sen imorse i denna kyla, stackaren! Ropade på henne för en stund sedan men då såg jag inte skymten av henne så jag ska se om hon vill komma in i värmen nu. Min lilla Pollytoka som gillar våra hundar så mycket, men andra hundar är pest och pina tycker hon =P

En snöbomb med bilder



Ja här kommer en riktig bildbomb på busarna från dagens promenad, Rebecka kom ut hit till mig och så gick vi på skogsvägen här vid oss. Det blev en promenad med en jäkla massa snöbus och hundar som var irriterade på snön som fastnade under tassar och dylikt. Tror Fido var den som hade mest besvär då han sprätte som en tupp när han gick =P Stackarna! Men dom hade iallafall roligt och det är väl huvudsaken.

Sen blev det kaffe och kvarbliven tårta från gårdagen (jag och Rickard bjöd hem hans mamma, Rebecka och Jörgen på gröt och tårta till efterrätt. Lite halvjuligt sådär)

Helgen har inte bjudit på så mycket, vi har mest tagit det lugnt och sedan i Lördags kväll var vi hos Rebecka och Jörgen och kollade på "Så mycket bättre" så det var trevligt.

Imorgon SKA jag baka lussekatter har jag bestämt, har sagt det så länge nu men det har inte blivit något utav det ännu. Så imorgon ska jag verkligen försöka ta mig i kragen.

Nu ska jag göra kräftsoppa och sedan blir det en slapparkväll.

Vacker vinterdag!



Idag har det varit en underbar vinterdag, solen har skinit för fullt och det har varit klarblå himmel, perfekt uteväder om det inte vore för denna kyla. Det är väldigt kallt här för att vara i södra Sverige (nu ligger temperaturen på ca -17 grader, brr) Det är lite kallt för hundarna att vara ute för länge, men dom var ute och sprang en stund här utanför så jag kan fota dom lite. Sen tog jag en liten tur till skolan för en italienskalektion och sedan åkte jag hem igen och hämtade upp Rickard och vi handlade lite. När vi kom hem tog vi ut hundarna i kylan och nu ligger dom här bredvid mig och är trötta.

Kvällen ska vi spendera i soffan, ska inte göra allt för mycket ikväll har jag tänkt. Polly är rastlös och vill ut, men såfort vi öppnar dörren så springer hon in igen. Det är så kallt så att stackarn för köldskador när vi var ute idag på förmiddagen som man kan se på bilden här ovan så lyfter hon på tassen lite missnöjt =)
 
Nu ska jag hitta på nått annat!

Snömonster



Visst är mina snömonster fina? Ja en utav dem är iallafall glad att det är snö och det är den vite lurviga grabben där. Han gillar att jaga snöbollar och skutta runt i den djupa snön. Algot däremot är inte lika förtjust men han gillar även han att jaga snöbollar.

Idag har vi varit ute en del och skottat, sen har vi lekt med hundarna i snön och gått en runda. Vi pulsade över åkern, Rickard gick först och gjorde väg för mig som i min tur gjorde väg åt Algot, då tyckte han att det gick bra att gå då han slapp skutta i den djupa snön. Sigge däremot skuttade runt i snön hela tiden och var helt lycklig och stack ner huvudet så djupt ner i snön som det bara gick. Han är charmig han när han kollar på en med det där snöiga lurviga ansiktet =) Men jag funderar på att höra med med Janette (Sigges uppfödare) om hon har tid att trimma ner honom, för som det är nu så blir han SÅ snöig så han ser värre ut än en michelingubbe. Sen kanske att vi köper en overall till honom så att han slipper frysa också när/om han blir trimmad.
Idag har det varit en rätt bra dag, Rickard är ledig och vi har städat lite här hemma, sedan hälsade vi på hans mamma en sväng och nu ikväll ska vi slappa och kolla på film (jag ska dock plugga lite innan då jag har prov imorgon på italienskan usch och fy)
 
Nu är det bäst att ta tag i pluggandet.

Vi höres!

Juletider..



Var ju tvungen att lägga upp lite julbilder, första bilden är på bocken jag och Rickard har gjort. Han är lite yvig i skägget och jag vet inte om jag ska klippa han lite. Får fundera på det! Sen ska han få lite mer ljus i sig tror jag. Sen den sista bilden är på min fina dörrkrans som jag köpte för en billig peng på Gekås/Ullared, den är bara så fin. Den är finare i verkligheten också det är även bocken tycker jag!

Helgen har gått fort som vanligt, vi har inte gjort något speciellt alls. Hade tänkt baka lussekatter men det blev aldrig av så det får bli på Onsdag då jag är ledig. Imorgon, Torsdag och Fredag har jag praktik, det är lite pirrigt men det ska nog gå bra tror jag.
 
Idag så åkte jag och hundarna till Janette och vi gick en skogspromenad med hundarna som sprang hejvilt i skogen. Så nu är mina vovvar trötta iallafall! Dom ska snart få gå ut och pinka lite och sedan blir det mat för dom.

På återseende!
 

RSS 2.0