Slöardag!







Bjuder på några bilder från gårdagens promenad i skogen

Ja idag har det verkligen varit en slappardag, har inte gjort speciellt mycket mer än att tvättat, hälsar på Rickards mamma, och slöat! Har egentligen inte mycket alls att säga om dagen då det inte hänt speciellt mycket som sagt =) Hundarna har fått legat på Rickards föräldrars gräsmatta och slöat när vi var där, Sigge var riktigt irriterad på flugorna som flög runt hans huvud så han gjorde riktigt snygga grimaser och högg i luften efter dom jobbiga flugorna. Hade önskat jag hade haft med mig min mobil så jag hade kunnat filmat honom, för han såg riktigt rolig ut =) Knaspojken!

Imorgon blir det som sagt Varberg för lite fågelskådning och fågelfotografering, kanske kanske kanske vi hinner in en snabbis på Ullared, om det inte är för mycket folk vill säga. Vilket det förmodligen är, så det blir säkert inget. Men vi får se!

Nu ska vi äta jordgubbar och bara slappa resten av kvällen.
Ha det fint allihopa!

Me and my boys!

















Jajjemensan idag har jag och mina fina pojkar (Rickard, Algot och Sigge) gått på en liten utflykt tillsammans, hittade ett fint ställe vid vandringsleden som vi eller jag fotade lite vid. Så idag har hundarna fått två lite längre promenader.

För på dagen så gick jag på ett ställe mitt ute i skogen som jag inte gått på innan, där mötte vid ett rådjur, en älg som vi nog störde då den låg ner när vi kom men hoppade snabbt upp då jag började hojta på Algot som började springa efter den typ. Knasgubben Algot är en riktig hejare på att leta efter vilt, han spårar hejvilt och vill gärna jaga, inte för att jag vet vad han skulle göra om han stod öga mot öga med en älg, Förmodligen skulle han skita på sig! Men idag var han totalt omöjlig och skulle promt dra efter vilt, så det var bara att koppla honom och ge tilliten till Sigge som fick springa lös för sig själv. Han är så himla duktig, han bryr sig verkligen inte om vilt vilket är jätte bra.

Efter den där kvällspromenaden som vi tog som jag skrev om först så tänkte vi åka och spana efter älgar, men det vi fick span på var Rebecka och Jörgens bil som stod i skogen. Så då träffade vi dom en stund så Hugo och Sigge fick busa lite, och Algot fick bita Hugo lite i kinden (Algots sätt att säga till Hugo när han är jobbig)

Nu ska vi bara slöa hela denna kvällen, känner mig rätt trött så det blir nog inte jätte sent i säng.

Tillbaka!











Nu blir det blogga av igen! Min dator hade visst fått virus så jag har lämnat in den på nån systemåterställning på elgiganten. Blir dock bara att snabbt inlägg nu för vi ska iväg och gå med hundarna. Bjuder på några fågelbilder här, dom två första har Rickard fotat från bilen och resten har jag fotat. På Söndag ska vi åka till Varberg och fota lite fåglar tänkte vi =)

Bloggar lite senare igen, har fler bilder på hundarna som jag ska lägga ut!

Gottegris!


Bjuder på en liten Minou-bild såhär mitt i natten, här äter hon lite grädde och ser allmänt besatt ut =)

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig, hundarna har slockat Rickard har slocknat och även madamen på bilden här ovan. Tror till och med att hon ligger på min sida av sängen så det är väl bäst att jag går och motar bort henne så jag kan lägga mig =) Godnatt på er!

Skogsbilder del 2



Här kommer resten av bilderna, vad tycks? =)

Skogsbilder del 1



Idag har vi tagit en promenad i skogen med Rebecka och Hugo, vi klarade oss till största del från regnet så Rebecka och jag kunde ta en massa bilder på grabbarna som verkade överlyckliga av att se varandra för dom busade hejvilt och hade jätte roligt =) Stor och liten har verkligen roligt tillsammans!

Jag tog massor med bilder med nya objektivet och jag måste säga att jag är nöjd med det, fick rätt skapliga bilder tycker jag. Mycket roligare att fota nu tycker jag! Rickard tyckte nog att vi var jätte tråkiga som mestadels satt på marken och fotograferade hundarna, det kommenterade han med "Jag kunde lika gärna varit hemma" =P Men jag tror ändå han tyckte det var kul. Han fick agera modell tillsammans med hundarna. Dessa bilder kommer i "Skogsbilder del 2" om en liten stund, tyckte det var bäst att dela upp bilderna något. Blir så många bilder i samma inlägg annars.

Så på återseende om en stund!

Foton med nya objektivet!



Ja här får ni en liten bildbomb med några bilder som jag fotade för en stund sedan på promenaden med vovvarna i skogen. Gillar verkligen det nya objektivet, tycker att det blir bra fokus och finare klarare färger. Kanske jag som inbillar mig, men för det priset så bör väl bilderna bli bättre åtminstonde ;)

Blir lite samma portträtt bilder nu i början, tycker det är svårt att fota actionbilder så att dom blir fina. Men får försöka lära mig det också. Kanske med hjälp av Rebecka (hint till henne om att hon ska ta in mig för fotokurs)

Idag har vi haft Rickards mamma på besök, det blev en trerätters middag så nu är vi dödsmätta typ. Till förrätt blev det tunnbröd med gustafsröra (gustafskorv som är den godaste korven som finns) sen blev det tacos som kanske var lite halvtråkigt men var så sugen på det och till efterrätt blev det en kolatårta som var SUPERGOD!

Nu ska vi slappa resten av kvällen, Sigge ska nog göra det såfort han fått tag på flugen som flyger runt här, han försöker fånga den hela tiden utan resultat tyvärr!

Ha det!

Fler foton!



Här kommer lite flera foton på midsommarpojkarna, tyckte dom blev rätt söta bland dom där fina blå/lila blommorna. Som sagt så blir det flest foton på Sigge då han är den som kan stå stilla längst, Algot har inte tid att stå stilla. Men Sigge han står still tills jag säger åt honom. Sen är han roligare att fota på något vis då Algot inte bryr sig ett skvatt när jag försöker få honom till olika ansiktsuttryck =P

Just nu håller vi på att städa lite här hemma, det var välbehövligt kan jag säga! Ingen utav oss har orkat lägga ner nån energi på hemmet denna vecka då vi jobbat mycket och haft fullt upp. Sen håller jag även på att koka en konservburk, låter lite konstigt jag vet. Men jag ska göra en tårta med kola på, och då ska man koka kondenserad mjölk i typ 3 timmar. Så vi får se om det blir gott!

Idag har jag hämtat ut mitt nya objektiv som jag köpt, har testat det lite här hemma inomhus och jag tror att jag ser lite skillnad. Tycker det blir fin skärpa och fina färger, men ska ut och testa det utomhus sen om vädret tillåter. Kanske kommer smakprov ikväll eller imorgon, får se vad som hinns med.

Nu ska jag återgå till det tråkiga städandet.

Glad midsommar!




Vill önska er alla en riktigt glad och trevlig midsommar!

Själv har jag sovit halva dagen då jag jobbade min tredje och sista natt för denna vecka, sen var det bara upp och duscha och klä på sig för att sen åka upp och äta lite gott grillat hos Rickards föräldrar. Sen blev det tårta, så oss har det inte gått någon nöd på idag. Hundarna fick stanna hemma och vila då Rickard hade varit ute med dom i skogen innan.

Efter grillningen så hämtade vi upp hundarna och åkte till dammarna för lite fotografering och rastning av hundarna, här ovan ser ni resultatet. Hundarna fick agera midsommarmodeller =) Tycker dom är rätt söta, Sigge ser dock lite besvärad ut. Men stilla satt han iallafall den knasbollen. Har lite fler foton som jag lägger upp imorgon, var tvungen att fota lite där vid dammarna då det var så fint med alla blommor som växer där nu.

Nu ska vi bara slappa idag, ska inte göra något alls känns det som då både jag och Rickard är trötta. Imorgon ska vi bjuda Rickards mamma på mat tänkte vi, jag ska göra en tårta jag aldrig gjort tidigare. Känns ju lite väl att jag och Rickard ska sitta och äta tårta bara =)

Hoppas ni alla har haft en trevlig midsommarafton och att ni som vi har sluppit regnet än så länge, så det har varit skapligt lyckat iallafall måste jag säga. För dom sa ju att det skulle regna, men icke =) Skönt att dom kan ha fel ibland (ofta) angående vädret!

Ugglemor



Minou måste ju få vara med lite i bloggen, hon tycker nog att det är alldeles för mycket hundbilder i denna blogg. Hon tycker nog att katter är mer finare och har bättre hyffs än hundar =)

Om ni undrar varför hon är så lockig under hakan är det för att hon doppar hela halsen i vattnet när hon dricker, och när pälsen torkar blir den lite lockig. Min lilla Minousan! ♥

Grabbarnas halsband!



Nu fick jag ordning på det hela och kunde ladda upp bilder, så här ovan ser ni bilderna på hundarnas nya halsband. Tycker dom var fina faktiskt. Hade velat haft ett lite bredare till Sigge, men tycker ändå att det var fint =)

Nu har jag jobbat en natt så nu är det "bara" två kvar, aja det blir säkert bra. Andra och tredje natten brukar gå rätt bra så.

Snart ska jag och hundarna ta en sväng i skogen så dom får springa av sig lite innan jag ska jobba =)

Sommarväder!




Min älskade fina grabb!

Jaha ja då var det Måndag igen, och ny vecka. Jobbar tre nätter från Tisd-Torsd, så jag vet vad jag ska göra denna veckan. Men är ju ledig i midsommar så det gör mig inte så mycket att jobba nu i veckan.

Idag har vi gått upp tidigt och varit till Ullared/Gekås, blev lite shopping i form av hundsaker (en hundbädd till Algot som han ska ha i bilen, hundgodis som luktar URK, bajspåsar) sen köpte jag lite annat smått och gott (dörrdekoration i form av ett hjärta, nyckelskåp, kläder till Rickard, filtar till hundarna, cd-skiva med mera)

På eftermiddagen så tog jag och Rebecka med oss hundarna och gick till hundklubben, tyvärr så började det ösregna som faaen så vi blev dyngsura och kalla. Men vi tränade lite lydnad i ösregnet och gjorde en platsläggning med buspojkarna bredvid varandra och det skötte dom riktigt bra måste jag säga. Sigge tyckte dock det var lite otäckt att ligga i det blöta gräset, varför förstår jag inte då han var genomblöt redan. Men var väl kallt och otäck!

Nu ska vi bara fortsätta ta det lugnt resten av kvällen och hålla oss inne då det regnar fortfarande =)

Blomstergrabben!















Igår så hittade jag en fin blomsteräng i skogen, så då passade jag på att fota Sigge lite där idag. Han poserade så fint tycker jag =) På en utav bilderna ser han ut som en surikat eller vad dom där nyfikna djuren heter, han ser så rolig ut på den bilden så jag var tvungen att lägga upp den =) Ni kankse kan lista ut vilken bild jag menar.

Idag har vi varit och hälsat på Rickards föräldrar en sväng och fikat lite, sen satt jag och Rickards mamma och kollade på när Rickard och hans pappa skulle sätta upp deras nya tält i trädgården. Dom höll på bra länge men tillslut fick dom ändå upp det. Sigge tyckte det var jätte roligt att springa lös på deras gräsmatta och rulla sig på olika maskar som låg lite här och var. Sen gjorde han och Algot något busryck och sprang runt runt. Algot rymde även över till grannen och gick omkring innan jag upptäckte honom. Grejen är att han aldrig är långt borta men han liksom smyger iväg bakom buskar och in på andra trädgårdar när vi är där, han får väl upp nån doft och måste gå och kolla. Han är nog inte medveten vad han gör själv för han går i sin egna lilla värd =)

Nu ska vi snart äta lite käk och ta det lugnt bara, hundarna är trötta och ligger här på varsin sida om mig i soffan. Mina älsklingar =)

Helg!!


Sigge och Hugo ligger och blir fotograferade =)

Jahopp då var två jobbnätter avklarade och helgen är äntligen här! Igår efter jag hade sovit så träffade jag Janette och några av hennes hundar för en promenad, det var trevligt att ses lite och tjattra lite medans hundarna for runt kors och tvärs.

I helgen ska vi väl inte göra något speciellt egentligen, ska väl försöka att packa lite mer och grejja så att man gör någon nytta. Sen ska jag eventuellt gå på hundutställning imorgon på hundklubben här, kunde ju vara trevligt att gå och kika på. Sen ska jag försöka träna lite lydnad med Sigge också, behöver nöta lite på olika moment.

Om en stund ska jag hämta Rickard på jobbet sen så ska vi väl handla lite, sen får det bli en lugn kväll och så ska vi väl kolla lite på fotboll kanske =P

Varm dag..






Några bilder på vovvarna tagna med mobilen från idag..

Idag tänkte jag att jag skulle gå bort till hundklubben och träna lite lydnad med Sigge (och Algot skulle med förstås) såg inte varmt ut när jag kollade ut så jag tog på mig jacka och gick. Men herreguuud vad varmt det var, höll på att avlida av värmeslag =) Men vi gick iallafall bort till klubben och tränade lite inkallning, sen satt vi bara och slöade i solen som tittade fram. Vi var ute i ca två timmar iallafall så nu är hundarna trötta.

Resten av dagen ska vi bara ta det lugnt och inte göra så mycket, jag och Rickard ska hämta ett skrivbord som vi köpt på en sida på internet. Så då blir det Värnamo för vår del medans hundarna får slappa vidare här hemma. Sen ska jag jobba inatt och imorgon natt. Så det händer inte så mycket spännande!

RSS 2.0