Klippt och skuret..





Ja här ovan ser ni hur Algot blev efter att JAG klippt honom för första gången, blev väl inte jätte jämnt och sådär men det blev helt okej tycker jag för att vara första gången =) Algot verkar trivas i sin sommarfrissa också, så jag tror han tycker det är skönt.

Idag har jag tränat lite trickträning med Sigge, så nu kan han backa med enbart ett kommandoord och utan att jag behöver visa med handen. Duktig är han min pojk!
Sen började jag även med ett nytt trick och det är "buga", börjar riktigt bra då han verkar fatta vad han ska göra. Så detta ska vi nöta in så sitter det nog snart det med. Sen blev det även lite "dansa" och "sitta fint"-övningar som också gick bra. Han verkade sugen på att träna idag. Resten av dagen får dock bli en riktig slödag.

Ska jobba inatt så man borde kanske gå och vila en stund då jag gick upp straxt innan kl 7 imorse. Men känner jag mig själv så blir det ingen vila alls. Ska iallafall städa lite nu tänkte jag.

Vackra tid!


Älskar verkligen våren/sommaren med alla vackra blommor och växter som blommar ut överallt..

Trimmad




Min stiliga vackra siggepojk nytrimmad och tjusig =)

Ja nu är han hemma igen min fina pojke, visst blev han fin? Tog några timmar att få bort allt det där lurvet han hade innan. Mycket jobb för Janette (hans uppfödare) Efter trimningen blev jag bjuden på god rabarberpaj och kaffe i Janettes trädgård. Trevligt!

Sen tog hämtade jag Rickard från jobbet och så tog vi en liten fotorunda vid dammarna med hundarna, får lägga upp fler bilder sen eller imorgon. Nu är Sigge trött och vill helst bara sova.

Nu ska jag sätta mig och leta efter nått fint halsband till Algot, hittar verkligen inget som jag vill ha till honom. Hmm det tål att tänkas på.


Siggepiggebus!


Jag älskar dig Siggeknasboll! Foto: Rebecka

Nu ska jag snart hämta Sigge som inte kommer vara så lurvig längre då han är hos Janette och blir trimmad. Bilder kommer senare, även Algot är nedklippt för sommaren så bild kommer även på honom senare. Ska ut i skogen om en stund så jag får ta och fota lite där.

Dålig uppdatering..



Ja det har sannerligen varit dålig uppdatering, men jag har inte varit frisk från förkylningen på hela veckan. Har varit väldigt hängig och inte orkat göra något alls.

Igår hade vi kursavslutning på allmänlydnaden, Sigge skötte sig fint. Men det var så himla varmt så hundarna orkade knappt röra sig, och inte vi människor heller för den delen. Nu ska jag träna en massa på lydnadsmomenten, vi ska kämpa för att han ska greppa apportbocken och hålla den en stund. Som det är nu så släpper han den såfort han greppat den, så det ska vi träna på. Sen ska det finslipas på alla de övriga momenten.

Får försöka uppdatera lite mer imorgon, om en stund ska jag iväg till jobbet och jobba en natt. Känns inte jätte lockande när det är såhär varmt. Men som tur är svalnar det väl av framåt natten =)

Imorgon blir det kanske grillning om vädret tillåter, och sen Eurovision på TV. Och hålla tummarna för att Loreen och Sverige vinner!

Dalarna











Jahapp då var man hemkommen från några dagars semester. Vi åkte i Onsdags och kom hem igår Söndag. Det har varit en bra och trevlig helg, tyvärr inte så mycket aktivitet för min del som jag velat då jag varit förkyld och halvdäckad i skallen. Hade gärna gått långpromenader med hundarna och fotat lite, men jag orkade bara inte. Men vi har hälsat på Rickards mormor en sväng i Söderbärke och sen fick vi besök av Rickards morbror och mormor på Lördagen. Annars gjorde vi inte så jätte mycket, men det var skönt att bara komma hemifrån en stund.

Idag ska jag bara slappa, är helt färdig och trött hela tiden. Förkylningen verkar inte vilja gå över, utan jag är fortfarande jätte snorig och hostig. Känns mindre bra då jag ska jobba imorgon natt. Aja vi får väl se om jag piggnar till tills imorgon. Annars är det inte mycket att göra. Hundarna ligger här helt däckade, vi var ut en liten sväng i skogen och det var verkligen dövarmt. Så jag tror dom är trötta efter det!

Nu blir det vila!

Liten ulltuss tränar agility


Sötaste lilla Algot flyger igenom däcket


Lägg märke till den lilla tungan som är ute, så himla söt!


Satsar 100% på hoppet


Slalomet klarar han ganska bra, med lite mer träning kommer det sitta


han är väl för söt alltså, ser ju urlycklig ut när han springer där i tunneln.

Alla foton är tagna av Rebecka

Var bara tvungen att visa dessa foton på min lilla ulltuss, han är ju för söt när han tränar agility alltså. Han ser så fokuserad ut som det bara går =P Han är duktig den lilla parveln. Men behöver lägga upp hans träning lite annorlunda. Nu ser han bara hindrena ett och ett och inte som en bana. Så han gör liksom ett hinder som tror han att det är klart. Så jag ska börja med två hinder på rad och så vidare. Vi kör ju inte direkt agility för att komma upp på elitnivå, men det är bra aktivering och det stärker hundarna både fysiskt och psykiskt. Sen tycker han ju att det är så kul, det syns ju på honom.

Nu ska jag väl snart börja packa lite inför resan, har bara packat sängkläder och sånt ännu. Och hundarnas saker då. Så nu måste jag väl börja fundera på vad jag INTE får glömma. Kanske är dags att göra det då jag måste duscha och gå ut med hundarna innan jag ska till skolan för italienska lektion.
Såklart har jag gått och blivit sjuker, eller ja har ont i halsen som sjutton och känner mig lite seg. Får hoppas att det ger med sig och inte blir värre nu när vi ska åka.

Nähäpp dags att börja arbeta lite då =) Höres!

Mobilbilder - bildbomb


Siggebusen bland blomster


Poserar lite i skogen


Pojkarna på hundklubben


Hm, ja inte vet jag vad Hugo vill säga med det där?


Algots mamma Alice, från hundträffen i Hässleholm


Algot, Elton och Amadeus i skogen


Minou med sin nyfunne vän Amadeus


Alla fyra grabbarna i familjen =P


Väntar på att få komma in på agilityplanen


Algot bland fina blommor


Hugo kan sitta still bara han vill =D

Ja det fick bli lite blandade bilder från olika tillfällen från min mobil, blir ganska bra bilder med min nya telefon. Så jag är rätt nöjd!

Nu har jag och Rebecka varit iväg och tränat med hundarna på hundklubben iallafall, det blev lite agility och lydnad blandat med en massa bus mellan Hugo och Sigge. Sigge skötte sig bra på agilityn tycker jag. Nu flyter slalomet på bra och han kan göra det helt självmant utan att jag behöver visa honom hela tiden.

Nu ska jag hänga lite tvätt och fixa lite för imorgon åker vi till Dalarna över helgen. Eller imorgon ska vi till Lindesberg först och vara där en natt, och sen på Torsdag åker vi vidare till Säfsen (som kanske inte ligger i Dalarna?) men vi ska hälsa på Rickards släkt i Dalarna. Det ska bli skönt att komma iväg lite faktiskt

Men jag tar med mig datorn upp dit så får vi se om jag hinner blogga något. Brukar vara fullsmäckat när vi är där.

Havanaisträffen!









Ja i helgen som var gick ju då havanaisträffen av stapeln, Algots uppfödare (Lollo på ispärlans kennel) brukar vara med och ordna havanaisträffar. Jag och Sara (som bodde hos mig över helgen) åkte ner till Skåne i Lördags. Det regnade och blåste, men som tur var hade dom i sista minut ordnat så att vi kunde vara inomhus. Så det var jätte bra. Tyvärr fick jag inga bilder från träffen då det var jätte svårt att fota i det ljuset som var där. Blev bara suddiga och tråkiga bilder. Så det var lite synd. Kul att träffa människor med samma ras och få se en havanaiser i massa olika färger. Var väl runt 20 hundar tror jag och det var inga större bråk alls, och inga hundar som skällde hejvilt. Så det säger ganska mycket om hur rasen är. Många var väldigt lika Algot i temperamentet. Den där lugna avslappnade stilen =) Algot var i himmelriket när det var så många tikar i hans storlek där, han flörtade lite med flera av tikarna där. Men tror inte dom föll för hans charmiga utseende ;)

Så det var en trevlig helg måste jag säga!

Ovan ser ni lite bilder på Algot och hans nya kompisar Amadeus (den ljusa/vita/beiga vovven) och Elton (den svarta långhåriga som var nästan omöjlig att få med på kort) Alla tre hundarna kom jätte bra överens så det var roligt!

Ny fin header!



Ja ser ni så fin header jag fått på bloggen! Tack så mycket Rebecka!

Nu var det några dagar sedan jag bloggade igen, har inte haft sån stor ork till det. Har inte hänt så värst mycket heller. Jag och Rebecka tränade lite agility i Tisdags, det gick rätt bra faktiskt måste jag säga. Igår hade vi hundkurs i ösregnet och vi skulle visa lite vad vi hade lärt oss gällande linförgiheten (fotgående) Sigge skötte sig ypperligt fint, dock satte han sig lite snett vid "vänster och höger om halt", så det ska vi jobba på. Sen hade givetvis någon tappat en stor levergodis precis där vi gick, så den blev ju väldigt intressant för Sigges del då han först fick vittring på den och var bara TVUNGEN att hitta det där som luktade SÅ gott. Nosen är det inget fel på iallafall.

Sen gjorde vi en platsläggning som också gick bra, har fått lite tips angående detta också som vi ska öva på. Sen är det bara att träna som fasen på dom andra lydnadsmomenten och i framtiden kanske kanske vi ställer upp på en lydnadstävling, åtminstonde rallylydnad ska det bli har jag bestämt. Sigge var iallafall mycket duktig igår på kursen, vid ett tillfälle skulle vi byta hundar så jag fick en söt tollartik och hon som har tollaren fick Sigge. Och faktiskt så skötte sig Sigge suveränt bra även med henne, han verkade gilla henne.

Nu är det helg igen och det blir en fullspäckad helg även denna, så i eftermiddag kommer Sara (en kompis som bor utanför Göteborg som jag träffat via hundarna) hit med sina två bichon havanaiser och så imorgon blir det hundträff i Skåne med Algots uppfödare och en annan uppfödare. Och förhoppningsvis massa gulliga havanaiser =) Det ska bli riktigt roligt! Sen ska jag och Sara iväg till hundklubben i eftermiddag när hon kommer och träna lite agility. Får hoppas att det blir uppehåll åtminstonde. Men först ska jag vänta på Rickard som är ute och springer i ösregnet, för vi måste in till Värnamo och köpa några saker. BLANDANNAT en regnjacka till mig, det är det viktigaste känns det som. Igår på hundkursen blev jag jätte blöt igenom jackan och det var verkligen inte skönt.

Nu ska jag ladda min kamera innan jag glömmer det. Återkommer imorgon kanske!


Helgen som gått..


Abbeliten bland tussilago

I helgen har jag haft besök av mamma och farmor, var jätte trevligt. I Fredags åt vi god mat på ett ställe i Värnamo, sen var vi mätta och belåtna hela den kvällen. I Lördags blev det ullared för hela slanten, var drygt mycket folk där så det blev inte jätte mycket shopping. På kvällen lagade jag lite mat till de andra och vi bara slappade och hade det trevligt. Så det var en lyckad helg måste jag säga! =) Igår var vi och skrev på kontraktet till vårat hus, och det känns väldigt bra måste jag säga. Var så fint där ute nu när det är vår. Vitsippor och grönska överallt.

Så hundarna har fått en riktig slapparhelg, så idag blir det träning på hundklubben i eftermiddag tillsammans med Rebecka och Hugo. Sen måste jag plugga då vi har ett glosprov på italienskan på Onsdag som jag ännu inte pluggat alls på. Nästan 100 glosor tror jag det är, vissa kan man ju men andra kan man inte alls.

Nu ska vi slappa lite fram tills vi ska åka till klubben, får se om jag skriver mer senare annars blir det imorgon.

Bad #2














Som ni ser så gillar vovvarna att bada, Sigge och Hugo simmade duktig idag.

Ja då blev det bad nummer två idag då, var tänkt att vi skulle åka ut i skogen och gå med hundarna. Men det var så varmt idag så vi beslöt oss för att ta en tur till vårat fina badställe, som ligger mitt ute i skogen men som är helt perfekt att vara på =) Dom verkade tycka det var skönt iallafall.

Lite senare ikväll blir det hundkurs, ska bli spännande och se om hundarna orkar ta till sig något i värmen.
Knappt så man orkar det själv så.

Nu är verkar hundarna trötta och ligger och sover nu. Jag ska hämta Rickard på jobbet om en stund, sen ska jag panta flaskor och hämta ut ett paket på posten.

Fullspäckat till tusen..




Grabbarna ligger i gräset och spanar på alla löpare som springer förbi. konstiga typer tyckte dom nog!

Idag har jag som sagt varit i skolan, läraren drog ut på tiden med över en halv timme. Och jag skulle hämta Rickard kl 16 på hans jobb, och då slutade jag. Sen hade jag två mil att åka också, så han fick vänta ett bra tag.
Sen var det bara att dra ut i skogen med hundarna och sen handla. Så nu har vi ätit och är helt slut nu känner jag. Idag har hundarna fått en vilodag, kan dom behöva efter gårdagen. Dom är rätt trötta också och blir det av värmen. Imorgon är det hundkurs, och kanske agility innan om det inte är för varmt. Då blir väl Sigge helt slut om han ska köra agility innan hundkursen. Då lär han inte orka några lydnadsövningar =P

Har inte så mycket mer att skriva än att jag får besök i helgen av min mamma och farmor, ska bli så roligt att dom kommer hit. Som det alltid är!!

Badpremiär 2012 - Bildbomb



















I Måndags så skulle jag och Rebecka träna lite på klubben tänkte vi, men det var alldeles för varmt för något sådant så vi tog det kloka beslutet att åka och bada med hundarna istället, efter att vi tränat typ 20 minuter på klubben bara. Det var uppskattat! Hugo, Sigge och Fido plaskade runt. Hugo tog sin första simtur någonsin och det klarade han galant =) Var som att han aldrig gjort annat, och tvekade gjorde han inte. Så dom hade det riktigt roligt. Algot gick runt och pinkade lite överallt och grävde efter trädrötter istället, han skulle aldrig få för sig att gå nära vattnet =P

Nu ska jag ut med hundarna en sväng i skogen, sen ska jag till skolan. Hoppas det inte blir allt för varmt så man svettas ihjäl bara =)

Växjö i solen


Sötnosen Algot med blomma i håret

Idag har vi varit i Växjö och sett Rickard sprungit Växjöloppet, han är så duktig som sprang i den värmen som var. Var verkligen varmt! Hade med mig hundarna och dom skötte sig faktiskt riktigt bra. Var orolig för Sigge innan, men han skötte sig över förväntan. Så det var bra träning för honom.

Som sagt så var det väldigt varmt och jag känner att det svider lite i nacken och på kinderna nu. Känner mig helst slut just nu, så vi ska väl snart lägga oss var det tänkt.

Skriver mer imorgon!

RSS 2.0