Min stackars Polly!



I Torsdags kväll så kom Polly in och blödde lite på bakbenet, och jag kunde antyda till några små sår där. På Fredag morgon var hon jätte svullen och haltade en del, jag ringde då till veterinären i Värnamo som tyckte att jag skulle få henne kollad innan helgen men dom hade ingen tid. Fick en akuttid/jourtid på djursjukhuset i Jönköping, så där skulle jag infinna mig kl 15 och sen få sitta i väntrummet tills dom hade tid att ta emot oss. Rebecka var så snäll så hon erbjöd sig att följa med dit och hålla mig sällskap då RIckard jobbade kväll så kunde han inte följa med. Vi fick väl komma in 15:10 eller nått, där konstaterade dom att dom skulle få söva ner henne så dom kunde raka ner pälsen för att se bättre. Så vi fick väl vänta ytterliggare till kl 16 innan dom tog Polly med sig och jag och Rebecka fick åka och göra något annat under tiden som dom tog hand om henne.

Dom sa att det skulle ta ca en timma, efter en timme så ringer dom och säger att hon är färdig men inte riktigt vaken. Men vi åkte dit och väntade, fick väl vänta en bra stund innan vi fick komma in och höra vad det var som hade hänt egentligen. Det var så att hon hade fått en böld i tassen med en massa var (antar att det var nån infektion) så den hade dom tömt på vätska och så fick hon drän som skulle leda bort vätska från såret. Dom visste inte vad dessa sår berodde på men antingen så har hon skadat sig på något eller blivit biten av något.

Stackars Polly har nu under helgen fått ha tratt på sig och inte får hon heller gå ut, hon får även medicin en gång om dagen och så tvättar jag rent såret med koksaltlösning. Hon har varit så deppad i helgen och vill bara ut hela tiden. Tycker så synd om henne, för det känns som att man plågar henne. Men man gör det ju så att hon ska bli frisk igen. Imorgon ska jag åka in igen så ska dom ta väck dränaget och stygnen, så får vi hoppas att det har läkt och ser bra ut så att hon snart kan få gå ut.
 
Annars har helgen bestått av enbart jobb, Fredagen gick åt hela dagen till skola, veterinär! Kom hem kl 18,30 och sen var det bara att duscha och gå ut med hundarna och sen dra till jobbet. I går åkte vi inte till Jönköping igen och hämtade ut Pollys medicin. Inatt är det sista jobbnatten innan jag har lite skollov. Det ska bli skönt! Man är rätt trött efter tre nätters jobb på helgen.

Första snön är kommen..



Ja när jag var ute och gick med hundarna på promenad, så kom den första snön. Såg några flingor precis innan jag gick ut, men sen slutade det och solen började skina. Så då struntade jag i vantar och allt för varma kläder, tji fick jag! Det började vräka när när vi var på väg hemåt så både vantar och mössa hade behövts. Polly var såklart med och gick och fy vad missnöjd hon var alltså. Hon både lät och såg jätte sur ut =P Knaskatten! När hon såg att vi nästan var hemma gjorde hon världens ryck och for iväg som en missil sen låg hon i trappen en stund och tjurade och kollade ut på snön och alla fåglar, sen gick ut ut igen. Hon är rolig hon!
 
Idag har hundarna fått springa 5 km med Rickard medans jag var i skolan, duktiga hade dom varit tydligen. Sen fick Sigge bära sin klövjeväska på promenaden jag gick på för en stund sedan. Så nu är dom rätt nöjda och trötta för dom har slocknat båda två.
 
Själv har jag tagit hand om disk, haft lite bestyr i tvättstugan och vattnat blommor. Men nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen! Imorgon är det skola och sen är det jobb för hela slanten, jobbar Fredag/Lördag & Söndag så jag vet vad jag ska göra till helgen.
 
På återseende!

Höst men snart vinter!

Här kommer några höstiga bilder på mina grabbar, Algot är smutsig i skägget på första bilden då han drack ut en lerpöl i skogen.
 
Idag har vi tagit oss en tur med Rebecka, Hugo och Fido i skogen, jäklar vad Sigge och Hugo sprang! Dom har inte träffats på länge och var väl glada att se varandra =) Så dom höll på i typ 1 ½ timme och sprang, främst var det Hugo som retade Sigge och sprang iväg från honom med en pinne som Sigge ville ha. Dom är roliga dom där två!
 
Nu är iallafall hundarna trött och jag likaså, man blir trött av att gå i skolan och ständigt ha massor att göra. Kom precis på att jag nu har en uppgift att fixa tills imorgon, pust och suck säger jag bara. Får väl avslutade detta bloggande och göra det med en gång.

Rååådjuren!

 
Vi har ofta besök av rådjur här på gården och runt huset, nu några dagar i rad så har en rådjursmamma med hennes lite äldre kid varit och smaskat av ekollonen. Dom får gärna besöka oss, jag gillar rådjur dom är faktiskt fina. Först såg jag detta par på våran tomt och sedan på gärdet på framsidan var tre andra rådjur som också brukar vara runt tomten. Så fem stycken rådjur har jag sett idag =P Det är intressant att bo på landet när man är djurintresserad! Dock får dem gärna hålla sig utomhus och inte inne hos oss!

Nu har jag tagit en cykeltur med Sigge som sprang riktigt bra, han var såklart tvungen att krångla lite och springa framför cykeln två gånger vilket jag inte gillar =P Men mestadels skötte han sig faktiskt fint. Har ingen lust att cykla med båda hundarna ännu, får väl ta det som ett framtida projekt.

Nu är jag iallafall färdigpluggad så nu ska jag sätta mig och kolla på TV.

Fågelskådning!



Lägger upp dessa bilder på söta små talgoxar (tror det är två olika, men vet ej säkert) Vi har satt upp ett fågelhus precis utanför dörren, så nu är det ett antal olika fåglar som sitter där och käkar. Svårt att få bild då huset gungar så när fåglarna flyger på huset och sätter sig, sen sitter dom inte direkt länke och käkar utan tar med sig en näbb full med mat =) Så nu ska jag bli lite fågelskådare här till vintern tänkte jag!

Bråda dagar!



Ja igår hade jag verkligen en fullspäckad dag, det började med att jag följde med Rickard när han skulle på sin löparrunda, så jag tog cykeln och cyklade 7,5 km (utan hundar då) Sen så gick jag en långpromenad med hundarna, Sigge fick ha sin klövjeväska och bära lite bajspåsar, han var duktig och skötte sig bra =) Dock ska jag aldrig mer ha rullkoppel när jag går på större vägar (det är inte bra överhuvudtaget, känns klumpigt då man vill ha dem i kort koppel) Vi passerade andra hundar, hästar och människor men Sigge höll sig lugnt och duktig.

Efter den promenaden så satt jag och pluggade HELA dagen, slutade inte förrens sent på kvällen. Hade två prov idag som inte var mycket att plugga inför, för det första så blev det inget prov alls av det ena utan mer ett gruppsamtal i klassen. Och det andra provet var bara några frågor, så det tror jag gick ganska bra. Vi får väl se när jag får tillbaka det. Nu har jag lite annat att plugga på inför imorgon, så det är väl det jag ska göra nu tänkte jag. Hundarna sussar då Rickard var ute med dom på långpromenad tidigare innan han åkte till jobbet.

Tar en kortare runda med dom om en stund =) Sen kanske det blir lite godissök för dom inomhus.

Helgen som varit!

Algots nya fina tröja som jag köpte på ÖoB

Prylar som vi köpte på Julmässan i Åminne


Den underbara chokladfondanten vi gjorde igår till efterrätt
 
Helgen har varit BRA, men väldigt kort och den har gått himla fort. Jag förstår verkligen inte var helgen tog vägen =)

Idag så har jag vi varit på julmässa/marknad i Åminne, det var riktigt trevligt måste jag säga. Mysigt med julstämning såhär i Oktober, jag älskar ju julen så jag säger inte nej till lite sådant såhär tidigt =) Dom hade mycket fint och mycket gott ätbart på marknaden. Vi köpte lite keramiksaker från en kvinna som gör dessa själv, de är jätte fina saker med katter på som är riktigt charmiga. Köpte två muggar och en ljusstake som jag fick av min kära Rickard. Sen blev det lite jordgubbsmarmelad och honung med smultronsmak, lite sådär ojuligt och mer somrigt!

Igår så gjorde jag den godaste efterrätten jag tror jag nånsin ätit, inte för att skryta då jag själv gjorde den (efter recept såklart) men den var riktigt god och helt i min smak. Chokladfondant med glass och hallon, ni hittar receptet här!

Idag cyklade vi även tre kilometer med hundarna igen, det gick bra även idag och dom var duktiga båda två, Polly sprang efter oss och försökte hänga med, så hon har fått lite motion hon också. Den katten är bara så knasig =)
 
Imorgon ska jag plugga som sjutton inför proven som är i veckan, så det är det enda jag ska göra.

Nu ska hundarna få mat!

Film på ivrig Sigge!



Måste bara lägga in en video på min gnällspik Sigge, han kan verkligen konsten att låta ynklig. Måste bara säga att han brukar inte låta såhär ofta alls (så ni inte tror att han är hyperstressad eller något) men när jag spelade in videon så hade jag sovit fram till typ halv 12 eller nått då jag jobbat natt och hundarna hade sovit med mig, så då var Sigge extra ivrig att få komma ut =) Brukar inte låta han gå ut förrens han har lugnat ner sig.

Min goa goa grabb =)

Hej och hallå!


Sigge väntar på att få gå ut!

Ja hej på er igen, jag hinner verkligen inte blogga nu för tiden. Hinner inte fotografera heller för den delen och det är inte kul att blogga utan foton =)

Min tid går åt till att plugga, nästa vecka har jag en inlämningsuppgift, italienska läxa, tre olika prov som jag ska fixa innan lovet. Sen ska man sköta hemmet och träna med hundarna så att dom mår bra, brukar aktivera dom på promenaderna och gömma godis och göra lite tricks.

Nu är iallafall hundarna utslagna då vi har cykla några kilometer med dem så dom är nog ganska nöjda nu, det är faktiskt första gången vi cyklar med dem. Dom var jätte duktiga båda två, Sigge har ju tidigare visat lite missnöje mot cykeln men det gick över förväntan och han sprang så fint bredvid Rickard. Jag höll i Algot som också pinnande på riktigt bra men han var lite missnöjd då han inte fick pinka överallt =P Men jag tror ändå han tyckte att det var roligt, för han sprang på bra. Så detta ska vi göra om snart igen! Det var jätte kul.

Annars idag har vi varit till Jönköping och köpt hundmat och lite annat smått och gott, kunde inte motstå att köpa en döskalletröja till Algot på ÖoB. Han var så söt i den =) Ska försöka fota honom i den.någon dag.

Nu ska jag slappa lite till sedan blir det att laga lite mat, det blir lax och ris och till efterrätt chokladfondant (som jag aldrig tidigare gjort, så det blir spännande)
 
Ciao!

Frånvaro!!



Ja visst har jag varit en slarver? Utan att blogga, fy på mig! MEN anledningar finns; mycket i skolan, RIKTIGT tråkigt fotoväder och inget speciellt roligt som hänt.

Det som hänt är väl att jag och Rebecka tränade lite agility med hundarna då när jag skrev sist, Sigge var riktigt taggad och DUKTIG! Han bara älskar att träna agility. Trodde att jag skulle få hjälpa honom med slalomet men det tog han alldeles själv som vanligt. Min duktiga grabb!

Igår körde jag även lite lydnad med honom här på gården, känns lite som att det är två steg bakåt där även om han verkligen tycker det är kul så verkar han inte riktigt greppa det. Själv sitter jag lite fast där i lydnadsträsket och vet inte hur jag ska fortsätta eller om jag ens ska fortsätta med det seriöst. Det lockar mig inte längre och det känns så stelt och tråkigt på något vis =P Kanske bara jag som har dålig motivation.

Körde iallafall lite linförighet och lite ställande under gång, det gick iallafall bra men som sagt så saknas glöden liten från bådas sida. Jag MÅSTE verkligen försöka få tag på en lamineringsmaskin så att jag kan fixa rallylydnadsskyltarna som jag så länge har tänkt att fixa. Dom hade den på Netto i Vaggeryd, men den tog slut lika fort som jag kom dit och skulle kolla tror jag. Får försöka ordna det på något vis!
 
Har köpt en ny bädd till Sigge då han inte haft någon ordentlig innan, men tror ni att han använder den? Nej då! Han sover under sängen iallafall och Algot har intagit bädden och skiftar mellan sin egna och den nya bädden. Knasgubbar.

Nu ska hundarna snart få lite mat, sen ska vi ta det lugnt resten av kvällen. Jag har lite skolarbete att fixa också!

RSS 2.0