Söndag!



Japp Söndag är det, och imorgon börjar vardagen igen. Helgen har bestått av jobb, fika hos Rickards föräldrar och en slapparsöndag.
 
Imorgon ska jag och Rebecka åka till hundklubben och träna lite agility, var ett tag sedan jag tränade nu så det är väl på tiden så vi inte glömmer bort det. Till våren ska jag köpa agilityhinder som jag kan ha här på gården, vet bara inte varifrån jag ska köpa hindrena men det hinner jag väl fundera på under vintern =P
Sedan ska vi fira födelsedagsbarnet Rebecka på kvällen då vi är bjudna hem till henne. Så det blir trevligt!
 
Nu blir det slappa i soffan, hundarna har fått sprungit på åkern och sedan har dom fått käk så nu är dom nöjda och ligger utslagna här bredvid mig.

Våran lilla kvällspromenad!


Som vanligt följde Polly med på våran lilla kvällspromenad, hon tycker det är roligt att smyga en bit ifrån mig och hundarna. Då får man ju passa på att fota henne när hon poserar fint på stenar och stockar =P Sen när vi är på väg hemåt så springer hon som en galning och retar hundarna som INTE får jaga henne för mig. Nu är hundarna iallafall nöjda då dom fått leka lite med varandra. Så nu fattas det bara lite käk i deras magar sedan är dom nog rätt nöjda för idag.

Idag kom Rebecka och Janette hit och vi tog oss en liten runda på åkern här hos mig, hundarna lekte som vildar och det var INTE lätt att fota dem. Har dock några foton som jag kanske lägger in imorgon, får se om jag hinner med bloggen imorgon. Dom hade det iallafall väldigt roligt med varandra! Sedan tog vi mänskliga varelser lite fika.
 
Nu blir det käk för hundarna och sedan så blir det vila resten av kvällen, funderar på att göra lite varm choklad till mig själv =)

Hösten är här!


Här ovan ser ni några bilder jag tog idag, kosson är en charmknutte vi kallar för älgkalven då han har en lite utstickande färg och ser lite ut som en älg på långt håll =P

Ja det märks verkligen att hösten är här, träden börjar bli gula och röda. Frosten och kylan har anlänt! Så ja det är nog höst nu.

Helgen har varit bra, i Lördags var vi och kollade lite på hundutställningen på hundklubben, sen så åt vi på restaurang med Rickards mamma, Rebecka och Jörgen. Det var inte helt fel! I Söndags firade vi Rickards mamma som fyller år imorgon, så vi tog firandet igår istället då det är fullt upp i veckan för alla.

Idag har jag varit med Rebecka och Janette på Ullared och shoppat lite. Köpte ett stort paket med dentastix, en leksaksräv och hundgodis till mina kära vovvar. Sen var vi även på engelsons som ligger i Falkenberg, där handlade jag bara en spårlina som jag använde idag när jag gick på åkern med Sigge.
 
Imorgon är det skola igen, känns lite halvsurt då jag inte alls har lust med det denna vecka. Överhuvudtaget!

Småhundar kan dom med!



Tänkte lite på det här med att folk inte tror att småhundar orkar med längre promenader eller krävande aktiviteter. Men ack så fel dem har =) Bichon havanais är en ras som är en utpräglad sällskapsras MEN vad mycket man kan göra med dessa hundar. Rickard sprang 4 km med hundarna i Söndags, Algot hänger på riktigt bra när dom springer och 4 km är inga problem för honom. Tycker bara det är kul när någon säger "Ja men en sån där liten orkar väl inte så mycket?" Så kan man svara dem att det gör dom visst och sedan berätta vad han kan åstadkomma. Vet inte varför jag skriver detta men det är väl för att man hör detta så ofta =)

Igår tog vi en promenad i skogen med Rebecka och hennes hundar, var riktigt trevligt! Sigge och Hugo lekte så Sigge var alldeles slut hela eftermiddagen. Skönt när dom får träffas så dom får leka av sig lite energi.

Idag öser regnet ner, och jag skulle behöva ta en runda med hundarna innan jag ska till skolan. Men det lockar INTE att gå en långrunda i detta spöregn. Får väl ta en kort pinkerunda med dom innan jag åker och så får jag aktivera dom lite inomhus.

Ciao!

Dagens bildskörd!



Idag tog vi bilen till ett ställe dit vi brukade gå mycket förr, blev en liten fotorunda med hundarna. Var en härlig kväll då solen sken och det var sådär lagom temperatur utomhus. Hundarna var iallafall nöjda efter promenaden.

Idag har vi annars varit till Jönköping, vi handlade mat och sen gick vi in på djuraffären för att kolla på hundburen som jag tjatat om. Får se om jag köper den på djuraffären istället för att beställa, beställer jag måste vi montera ihop den själva. Och om det skulle vara något fel på buren är det krångligare att skicka tillbaka den. Men vi får se! Någon bur fick vi inte med oss hem, men väl en grå gris som nöffar som Sigge blev alldeles galen i. Han ser så rolig ut när han leker med leksaker han älskar =) Han låg och tuggade på den där grisen så det lät i hela huset tror jag. Den lät väldigt högt iallafall!

Annars har v mest pysslat lite här hemma idag, städat, klippt gräs osv. Imorgon får vi besök i form av Rebecka, Jörgen och Rickards mamma. Så det blir trevligt =) Hundarna lär bli glada iallafall då det är deras favoriter.

Har inte så jätte mycket mer att skriva, så godnatt!

Regnig tråkig Fredag!



Här kommer en liten film på bråkstakarna Algot och Sigge, Algot låter verkligen irriterad på Sigge ibland men han kan inte låta bli att jaga honom iallafall =) Knasbollar!

Idag har det regnat i princip hela dagen, så mycket utomhus aktivitet har det inte blivit. Var ute en stund nyss men då började det ösregna, så både jag, Polly och hundarna sprang in. Polly är alltid med oss utomhus om vi gör något. Hon går och stryker sig mot hundarna och hon gillar verkligen dom, men mot våran andra katt är hon sur. Dom har ändå vuxit upp med varandra dom två katterna och ändå är hon sur på Minou och fräser om Minou kommer för nära. Stackars Minou som inte skulle kunna göra en fluga förnär typ.

Funderar på om vi ska träna lite tricks här snart, försöka få till det där slicka sig runt munnen tricket. Inte det lättaste =P

Sen ska vi bara slappa framför tvn jag och hundarna, Rickard jobbar och sliter så han är inte hemma ikväll.

Skogsbus!



I skolan idag så kom Rebecka på den braiga idén att vi skulle ta en tur i skogen med hundarna, var ett tag sedan så. Hundarna hade det roligt, Fido den gamle mannen på 13 år var riktigt på hugget och skulle busa med ungtupparna Hugo och Sigge. Så det blev mycket dragkamp med stora pinnar, och han hänger fortfarande med den gamle =P Nu ligger iallafall mina hundar utpumpade i soffan och verkar rätt nöjda. Dom får väl en pinkerunda om en stund, sen lär dom väl vara sugna på mat.

Snart är det helg och då har vi inget speciellt inplanerat, tänkte bjuda hem Rickards familj någon dag. Sen ska jag försöka aktivera hundarna lite på något roligt sätt. Har lite funderingar på att göra ett personspår till Sigge i skogen, men vi får se lite vad vi hittar på =) Just det, sen ska Algot få sig ett välbehövligt bad. Det tar ju några timmar att göra det! Men det är alltid roligt att se slutresultatet.

Nu ska jag se om hundarna kan tänka sig vakna så vi kan ta en liten promenad i solskenet =)

Nytt trick på inlärning!


Tre lite olika bilder på Polly, tycker hon är rätt rolig att fotografera då hon är så himla fin =)

Igår började jag lära Sigge ett nytt trick och det är att jag ska försöka få honom att slicka sig runt munnen. Har än då länge bara kommit till det första steget, och det är att försöka få honom att förstå vad det är han ska göra. Han slickar sig runt munnen men han vet fortfarande inte vad det är jag vill tror jag =P Det jag har gjort är att reta honom lite med en godis på munnen, då slickar han och då klickar jag med klickern och ger honom godis. Han tycker det är himla roligt iallafall =) Knasboll! Vi fortsätter så får vi se om vi fixar det.

Har hittat ett nytt träningsgodis som hundarna är alldeles galna i, det är några små små hundben som är av lammkött. Riktigt bra när man kör mängdträning med hundarna =) Nu tänkte jag gå ut i trädgården och gömma lite godis till hundarna. Kanske blir att skära upp några korvbitar och gömma för extra motivation.

Ciaociao!

Hej!



Nu kommer här en liten uppdatering, har varit lite glest med uppdateringar på senaste tiden, tråkigt nog. Förra veckan var det mycket skola och i Fredags åkte vi till Lindesberg, det blev en trevlig helg. Rickard sprang ett halvmaraton i Nora (duktig som han är) och fick en bra tid trots att han varit sjuk i över en vecka och inte kunnat träna som han velat. Vi åkte hem i skaplig tid i Söndags då jag skulle jobba den natten.

Jag sitter och funderar på att köpa en hundbur, en Mim variocage som är en krocktestad bur som folk verkar vara supernöjda med. Just nu har vi såkallade jeppegrindar till våran bil, och dom sitter verkligen inte bra i bilen då dom skramlar och har sig. Sen så lyckades Hugo få väck grindarna en gång när han satt där och blev frustrerad över att jag och Rebecka gick iväg då flög grindarna all världens väg och ut kom han. Så dom är inte speciellt säkra. Denna mim-bur kostar ett x antal tusen, men jag tror ändå att det är värt pengarna. Jag har åtminstonde en snäll sambo som låter mig köpa buren om jag vill =)



Här bor vi och hundarna!


Vardagsrummet


Mer vardagsrum


Bild på matrummet och ut mot köket


Badrum på nerevåningen


Köket


Mer kök


Vedspis


Lilla hallen som gränsar mellan matrummet och stora inglasade hallen. Den byrån som står där har jag fått av farmor och farfar.


Stora hallen på nerevåningen


Mer hall på nerevåningen, den soffan som står där ska målas vit så fort jag får tummen ur...


Hall på övervåningen som inte är färdig, här vet jag inte riktigt vad jag vill göra av. Funderar på korgstolar och ett bord, eller en schäslong eller nått.


Vårat lilla sovrum


Vardagsrum på övervåningen.


Mer vardagsrum på övervåning.


Datarum/kaninrum =)


Sen en liten bild som skulle hamnat längre upp, men det är en bild på vårat matrum.


Sådärja, nu har jag lagt upp några bilder på hur vi bor i vårat nya boende =) Vi trivs riktigt bra, det är verkligen idylliskt och bra här ute.

I helgen har jag haft mamma, farmor och farfar på besök. Det var jätte trevligt och lite vemodigt när dom åkte hem idag. Men träffar dom på Fredag igen då jag och Rickard ska åka upp dit. I Lördags så lagade vi middag och kikade lite på TV här hemma. I går (Söndag) så åkte vi in till Värnamo och åt god middag på restaurang, sen åkte vi hem och åt tårta och bara tog det lugnt =)

Nu ska jag snart ta en runda med hundarna i skogen och se om jag hittar nån svamp.


RSS 2.0