Blompågarna!






Snygga grabbar va bland vitsipporna, som ni ser har den ena inte kunnat låta bli att dyka ner i ett dike med gyttja, som vanligt!

Det blev en tur med Rebecka och Hugo idag, solen riktigt stekte och det var dövarmt. Trodde inte att det skulle vara så varmt så jag tog på mig jacka, men det hade jag inte mycket för då jag fick bära den hela vägen typ. Vi gick upp till ett fint ställe där det växer massor av vitsippor och försökte ta fina bilder på hundarna. Hugo var extra studsig idag och jag fick verkligen ingen bra bild på honom idag. Därför får det duga med bara mina odjur så länge =) Dom blev ju söta iallafall. Det blev mycket bus och paskande i vattendrag för Sigge och Hugos del, dom är så roliga dom där två. Så olika i storlek men ändå bästisar i vått och torrt. Trots att Sigge ibland kan bli lite irriterad på Hugo. Men det hör väl till.

Idag ska jag nog iväg till hundklubben lite senare, får se om Sigge pallar med agility idag. Han blev helt slut efter rundan med Hugo och Rebecka =P Nu sover han som en stock.

Igår hade vi grillpremiär hos Rickards föräldrar, var mycket trevligt och framför allt gott. Grillat är ju nått av det bästa man kan äta tycker jag =) Nu ska jag ta mig nått att äta så jag orkar träna med hundarna sen.

Siggen!


Sigge mitt lilla bustroll med sin boll, som han bara älskar =) Vad denna hund betyder mycket för mig, visst han kan ge mig hår som är så gråa som dom kan bli. Men när han kommer där och viftar på sin knorrade lilla svans och är så glad att se mig så smälter man. När man väl lärt känna honom och hans rätta jag så går det inte att motstå honom =) Min lilla Siggefjant!

Hundvakt.








Lite bilder på hundarna från idag.

Idag är vi hundvakt åt Arion (cavalier king charles spaniel) han ska sova här över natten. Han och Algot och lekt nån konstig boxningslek. Så nu är Algot helt färdig och ligger och sover under soffan. Sen tog vi en långpromenix i skogen, vi passade på när det var uppehåll på regnet. Annars har det inte hänt så mycket alls idag, en riktig sån där slappardag som man måste få ha ibland. Imorgon blir det förhoppningsvis grillpremiär hos Rickards föräldrar, om vädret tillåter vill säga. Längtar så tills vi flyttar till huset, då kan vi grilla när vi vill.

Sitter och kollar på minxdesign.se där man kan designa ett eget hundhalsband, vet bara inte vilket tyg jag ska välja. Sigge ska få sig ett halsband därifrån. Algot är ju ingen idé då han är så pass långhårig så det syns knappt iallafall. Så om någon vill hjälpa mig och kolla in vad det finns för tyger på hemsidan och säga till mig vad Sigge skulle passa i. Då skulle jag bli jätte tacksam =)

Bilder från idag..







Får bli ännu ett litet blogginlägg idag, ovan ser ni några bilder från idag när vi tränade lite agility. Lite svårt att ta fina bilder med mobilkameran, men dom blev ju hyffsade iallafall =)

Kom precis in från en promenad med vovvarna, åkte ut i skogen så dom fick kuta av sig lite. Gömde pinne till Sigge på lite luriga ställen, men han hittade just den pinnen som jag gömt såklart. Gömde den i en hög med massa andra pinnar, men det var inga problem för en jack russell med super nos =) Algot fattar inte att jag gömmer något utan blir skitglad över att se mig när jag kommer tillbaka till dom efter att jag gömt pinnen. Sen följer han efter Sigge i ett rent glädjerus men vänder nästan lika fort. Knasboll!

Nu har hundarna fått mat precis, och Sigge flamsar runt och stryker sig på sängöverkastet som vanligt efter han ätit. Han blir så lycklig efter han ätit så han får nått slags rus eller nått. haha. Ja säg hundar!

Nu ska vi bara slappa i soffan hela kvällen lång tills jag ska hämta Rickard från jobbet.

Våren är kommen..


Ja våren borde ju vara här när vitsipporna blommor =) men jag vet inte riktigt då solen emellanåt lyser med sin frånvaro och det regnar som sjutton.

Då var det Fredag och helg, idag har vi varit in till Värnamo med Rickards mamma. Lite shopping och fika! Var trevligt. Sen åkte Rickard till jobbet för en stund sedan och jag åkte till hundklubben och tränade lite agility med hundarna. Tog bara fram hopphinder och slalom då det är så tråkigt att plocka in och ut hinder själv. Sigge skötte sig fint och nu börjar han förstå det här med slalomet, nu behöver jag inte hela tiden visa att han ska gå mellan varje port. Sen så slarvar han ibland och går ur för tidigt. Är precis som om han tappar koncentrationen efter 6 pinnar i slalomet. Aja, det är bara att jobba på och motivera honom.

Igår hade vi hundkurs också, gick riktigt bra faktiskt. Alla fick ju prova på agility och det är ju något Sigge kan så det var inte så mycket nytt. Men det var roligt att se att så många av de andra kursdeltagarna verkade tycka agility var roligt =) Men han skötte sig rätt bra igår faktiskt, trots att det var så mycket folk på agilityplanen så kunde jag ha honom lös utan att han gick fram till nån annan hund. Stolt över min Siggebus blir man då!

Ikväll ska vi bara slappa och jag tänkte försöka plugga lite. Vi får väl se hur det blir med det =)

Önskar alla en trevlig helg!


Fullt ös..


Sigge balanserar ute i skogen

Har varit två fullspäckade dagar nu, igår så åkte jag och Rebecka ut till Janette och skulle lära oss lite om blodspår. Men klöven glömdes hemma så det blev en härlig långpromenad i skogen istället, så spårandet får vi ta någon annan dag =) Efter det blev det gott fika hemma hos Janette. Alltid lika trevligt att träffas.

Sen åkte jag hem nån timme och sen åkte jag och Rebecka till hundklubben och tränade lite. Sigge fick träna lite agility, mest med Tina (en kompis) som gillar Sigges fart så hon vill gärna ta sig an honom då jag inte vill tävla med honom. Kul om någon vill satsa med honom. Själv så är det nog rallylydnad och lydnad (eventuellt) som gäller.

Idag blev det ännu mer agility, jag och Rebecka gick bort till hundklubben med hundarna. Som först busade som sjutton halva vägen till klubben, sen var vi där några timmar och tränade och bara var. Varmt var det och hundarna var rätt trötta. Men det var en härlig dag. Sen tog vi en fika hemma hos mig =)
Imorgon får det bli en vilodag för hundarna, jag ska till skolan och sen jobba. Sen blir det kurs plus eventuellt lite agility innan kursen.

Nu ligger hundarna här utslagna och nöjda, så nu blir det bara att slappa.

In action!










Får bli en liten bildbomb på foton som Rebecka tagit på Sigge under agilityträning.

Var tänkt att vi skulle tränat lite agility idag, men är inte så lockande då regnet bara öser ner så det får nog bli en vilodag. Gårdagen bjöd ju på rätt så mycket aktivitet så. Först så kom Rebecka och Janette hit och det blev lite fika hemma hos mig. Janette hade med sig Sigges mamma Tilda och Sigges syster Chilli och så dandiekillen Bullen som är en väldigt cool kille =) Efter fikat drog vi ut i skogen med mina hundar, Janettes hundar och så Rebeckas Hugo. Hugo som är en 10 månaders unghund skötte sig exemplariskt bland dom nya hundarna. Är impad av Hugo hur bra han läser av andra hundar och anpassar sig efter dom trots att han är så ung. Alla hundarna kom bra överens. Algot var mest kär och galen i Tilda och följde hennes om en svans var hon än gick. Tokhund! 

Hundkursen igår gick jätte bra, Sigge skötte sig fint faktiskt och klarade dom flesta momenten jätte bra. Det var väl visiteringen som han inte direkt gillade. Men han är inte jätte skygg mot främlingar iallafall, han går ju fram men tillåter inte att någon klappar för mycket på honom. Tycker ändå att han klarade det bra. Sen skulle vi gå slalom mellan dom andra kursdeltagarna då blev han lite fundersam och okoncentrerad speciellt när vi gick förbi Hugo, då var det bara LEKALEKALEKA som gällde. Men tyckte ändå han klarade det hyffsat bra =) Sen var det möte med andra hundar och det gick jätte bra det med. Efter vi varit ute på planen skulle vi gå in i klubbhuset för lite fika och jag skulle släppa Sigge. Men han rörde sig inte direkt mycket, utan lade sig vid Rebecka och mig och vilade. Han var helt slut Siggeponken! Som belöning för att han och Hugo varit duktiga fick dom busa lite lösa, då var dom som lyckligast.

Nu är det helg och då blir det bara slappa som gäller. Ska gå igenom lite papper och foton inför flytten. Så man får ordning på allt. Sen måste jag plugga som fasen.

Mobilbloggar: en gammal bild på en trött l...

mms_img51361 (MMS)

Mobilbloggar: en gammal bild på en trött liten Siggebus. Min älskade lilla marodör och dåre!


April, april!


Algot poserar så fint i skogen för några veckor sedan.

Min rubrik syftar på aprilvädret som är konstigt, idag när jag och Rebecka var ute och gick så fick vi se både skinande vårsol, hagel, mellanting av hagel och snö, och snöflingor stora som jag vet inte vad. Så det är väl som man säger aprilväder.

Jag och Rebecka har varit till hundklubben två dagar i rad för lite träning med hundarna. Så Sigge har varit nöjd och aktiverad iallafall. Annars har det inte hänt så mycket, varit i Värnamo idag och hämtat en soffa jag köpt på en Loppissida på Värnamo. Den var jätte fin och såg inte alls använd ut. Så den blir bra i vårat nya fina hus. Är även på jakt efter en kökssoffa och har eventuellt hittat en jag ska köpa. Ska måla om den och så ska jag be min kära mor att sy en dyna i något fint tyg. Kökssoffa känns rätt givet när man bor på landet =)

Imorgon blir det en skogspromenad innan jag ska till skolan för två lektioner. Annars händer det nog inte mycket. På Torsdag är det hundkurs igen, får väl se hur Sigge sköter sig denna gången. Sist började han med att visa alla att han var där med att skälla hejvilt på ALLT. Men han lugnade sig efter en stund och sen skötte han sig ypperligt. Han fick även följa med in i klubbstugan för lite socialisering, men han var för trött för det och det enda han gjorde var att gå fram och hälsa lite på en annan hund som var där. Sen lade han sig hos mig och Rebecka, han la till och med ner huvudet och såg ut att kunna slappna av trots alla människor. Då kände jag mig stolt över min Siggebus =) Han är bra go ibland den där hunden. Trots han får mig att vilja slita av mig mitt hår emellanåt.

Lilla linslus vad du är söt!


Foto: Rebecka - Lilla söta Algot visar upp sina finaste tricks för Rickards familj som var här i måndags.

Tycker det där foto på Algot är så charmigt, var bara tvungen att låna det lite av Rebecka.

Nu är två jobbarnätter avklarade, så nu är jag ledig idag och sen är det bara på´t igen imorgon och jobba Fredag och Lördag. Men trivs ju bra på jobbet med mina snälla arbetskamrater så det är skönt!

Idag är det hundkurs igen med Sigge, ska bli spännande och se hur han väljer att bete sig idag. Nu är han väl full av överskotts energi efter några dagar med inte så mycket aktivitet. Men det är skönt att man har hundar som inte klättrar på väggarna av att ha en vilodag eller två ibland, som inte kräver en massa aktivering jämt och ständigt. Skickade precis iväg ett litet sms till Rebecka för att höra om hon var sugen på en liten runda i skogen så att Sigge och Hugo kan leka av sig lite innan kursen. Och det ska vi göra, för nu fick jag svar. Så får dom leka av sig lite energi =P

Nu blir det lite sånna där tråkiga hushållssysslor som hänga tvätt, plocka ur diskmaskinen och plocka in disk i den. Sånt som bara måste göras.

Tråkiga regniga dag..



Ja idag har inte varit nån kanonrolig dag precis, Rickard och jag åkte in till Värnamo och han köpte nya löparskor då hans har gått sönder. Så nu är han nöjd i allafall. Sen åkte vi och födelsedagsfikade lite hos Rickards mamma.
Hundarna har fått stå ut med en vilodag, men dom har roat sig själva lite med sina leksaker och bråkat lite med varandra. Nu på kvällen blev det lite uppehåll på regnet så då tog jag en liten längre promenad med dom, så nu är dom skapligt nöjda. Igår tränade jag lite på något som Sigge verkligen behöver lära sig och det är "Loss" alltså att släppa något som han håller i. Träningen gick faktiskt bra och han fattade snabbt vad han skulle göra. Busade först upp honom och hade en kamptrasa som jag retade honom lite med tills han bet. Så detta ska vi fortsätta med. Algot kan ju redan detta och är faktiskt mycket duktig på det också =) Sen har jag lärt Sigge "puss", då duttar han med nosen i ansiktet på mig. Detta ska vi träna mer på då det inte sitter till 100% ännu. Men lättlärd är han pojken =)

Nu ska jag slappa och sen är det jobba natt som gäller.

Mobilblogg Skriver en liten snabbis från m...

mms_img55724 (MMS)

Mobilblogg Skriver en liten snabbis från mobilen, idag har vi haft besök i form av Rickards föräldrar och Rebecka och Jörgen. Fira Rickard som fyller hela 28 år (idag blir det det klockan slår tolv precis nu) så det blev presenter, tårta och blommor. Även hundarna blev glada för besöket och jag tror Sigge satt i allas knä någongång under tiden, i hopp om att få smaka lite tårta. Knashund! Då får jag väl passa på att gratulera min andra (och bättre) hälft. Han som betyder allt för mig och han som gör mig hel :-) och som står ut med mig och mina idéer. Grattis min fina sambo Rickard på din dag.


Galningar i skogen!















Ja idag blev det en promenad med Rebecka och Hugo i skogen, ujuj vad dom for omkring idag och lekte. Sigge och Hugo var som galna och lekte hejvilt. Kul att se att dom leker så bra trots storleksskillnaden.

Annars har det inte hänt mycket alls idag, har kört iväg papper och glas. Sen skulle vi ha pantat flaskor, men när vi kom in på affären kom vi på att vi glömt kassarna med panten i bilen. Så smart.
Hundarna ligger helt utslagna efter skogsturen, så dom är nog rätt nöjda nu.

Ikväll blir det film och inte så mycker mer än så.

Testar mobilblogga

mms_img40295 (MMS)

Testar mobilblogga


Katten i fönstret


Var bara tvungen att lägga in en bild på världens sötaste Minou, hon satt så fint i fönstret och jag var tvungen att foto henne =) Minou är världens lataste och lamaste katt, hon gör inte en fluga förnär. Hon är den perfekta katten brukar vi säga.

RSS 2.0