Julen är på g!




Ja nu har det äntligen kommit lite snö med betoning på lite då för det är bara så att det är lite vitt på marken, men jag är glad iallafall. Man får lite känsla av att det snart är jul =) Hundarna eller ja Sigge är förtjust i snö och blir smått galen när vi är ute och får sånna dampryck och springer och bråkar med Algot.

I veckan har har jag köpt en del julklappar och även slagit en en hel del julklappar, har haft mycket tid över då jag inte gått i skolan denna vecka då de andra är på praktik (jag ska göra en validering och bara praktisera tre dagar denna period) Så det är skönt att man kan tilbringa lite mer tid med hundarna och även greja lite här hemma.

Ljusstakarna är nu uppsatta här i veckan, sen fixade jag adventsljusstaken igår med mossa och ljus (som ni ser på den första bilden här) Imorgon ska vi städa och baka lussebullar tänkte jag och kanske något mer ätbart. Vore skönt att bara ta det lugnt första advent, se på nån film och slappa lite =) Men vi får se vad som blir!
 
Ikväll ska vi till Rickards föräldrar då det är hockey på tv, jag och Eva får väl samtala lite medans karlarna är galna över hockeyn.

Men först ska vi handla lite och hämta ut två paket som innehåller en julklapp blandannat =)

Jodå jag är här!



Har bara inte haft så mycket att skriva om på senaste tiden då det varit så fullt upp med allt som har med skolan att göra. Men ska försöka att skriva lite oftare.

På senaste tiden har vi hunnit med lite allt möjligt, varit på Nordens största julmarkna på Huseby och det var jätte mysigt där. Sen har min kära mamma varit här under förra veckan och då var vi på Gekås och handlade lite julklappar och sen gjorde vi lite annat. Sen nu i helgen har jag varit i Göteborg med några klasskompisar och ätit julbord, det var en trevlig tripp =)
 
Idag har jag och Rebecka tagit en skogstur med hundarna som busade så vilt så att Hugo hoppade rätt på Rebecka som ramlade omkull, jag blev livrädd då hon är gravid (jag vet jätte roligt =D ) och hon blev nog själv chockad. Men hon ramlade på rumpan som tur var och vi kunde efteråt skratta åt det hela då det såg så dumt ut när Hugo kom flygandes typ 1½ meter i luften =P haha Efter detta blev Hugo VÄLDIGT lyhörd kan jag säga, och försiktig såfort han kom nära Rebecka så kanske med lite tur så har han förstått att han måste ta det lugnt när han är runt henne.
 
Nu ligger mina hundar totalt utslagna här i soffan så dom är nog nöjda med skogsturen, vilket är bra då jag , Rickard och hans mamma ska in till Värnamo sen för att handla lite julklappar och en ny dammsugare då våran strejkar. Har handlat en hel del julklappar redan så det känns skönt. Till Algot har jag köpt ett nytt halsband som han får som en för tidig julklapp sedan så får det bli lite småpaket som dem får på julafton. Dom gillar ju att slita upp paket och äta upp det goda innehållet som brukar finnas där =P
 
Men nu ska jag fixa lite här hemma innan vi ska åka!

Liten hund med MYCKET attityd!



Ja idag var jag och Rebecka ute i skogen med hundarna, Algot är inte överförtjust i Hugo som alltid ska fjäska för honom. Dessutom så kommer Hugo och stör honom mitt i hans rotdragande (han sliter i trädrötter som finns lite här och var där vi brukar gå) och det kan man ju bara inte acceptera. Tycker iallafall att han är gullig när han låter som han gör =D

Där får ni dessutom se liiite hur han ser ut som kortklippt. Ska försöka ta några ordentliga foton på honom när det är lite finare väder utomhus, för som det är nu så känns det som att det är natt dygnet runt då det är så mörkt ute.

Idag var vi iallafall ute och gick i drygt en timme, Hugo och Sigge var riktigt på alerten idag och busade hejvilt. Så nu är Sigge totalt utslagen och förhoppningsvis ganska nöjd med dagen då han fick träffa Hugo och Fido som är hans favoriter.

Kvällen kommer nog bli väldigt lugn, vi ska inte göra något speciellt alls. Ska snart göra en sallad tills Rickard kommer hem, som vi ska äta till lasagnen som jag gjorde för en stund sedan.


Dags för uppdatering!



Ja nu kände jag att det var dags för en liten uppdatering här på bloggen!

Allt flyter på som vanligt, mycket skola och lite annat som tar upp min tid känner jag.

Polly är som vanligt igen, tog stygnen på henne och sen fick hon gå ut. Oj vad nöjd hon var med det =) Så nu är det gamla vanliga Polly igen.

För en vecka sedan precis så kände jag att Algot hade en tova på ryggen, där brukar han inte bli tovig. Tänkte då klippa bort den och fann då nått äckligt blött eksem under där. Så det blev att klippa bort päls på ryggen och då förstod jag att det nog handlade om fukteksem/hotspot för det var precis det utseendet och dom symtomen. Så det var bara att bada honom med klorhexidinshampo som jag hade hemma, och sedan försöka hålla det torrt och rent. Plus att han fick ha en uppblåskrage som jag hade hemma sedan innan, det har fungerat bra och såret såg så fint ut i veckan. Men jag tyckte det såg ut som att det hade spridit sig runt om så jag fick raka ner hela hunden så jag kunde se hur det såg ut, men det var inte så farligt som det såg ut. Så nu har Algot en fin vinterfrissa, stackarn går runt och fryser lite så han får ha en liten tröja på sig på dagarna. Haha han ser så nöjd ut i den.

Men iallafall så i veckan när såret såg som finast ut så valde jag att ta av kragen för en liten stund, så han skulle slippa den. Jag måste ha varit ofokuserad på honom för rätt som det var hade han varit där och tagit bort sårskorpan så att det började vätska sig igen. Dumma lilla hund =) Så det får bli krage ännu längre nu enda tills sårskorpan är väck.

Helgen kommer inte bjuda på jätte mycket spännande, blir nog till att besöka Rebecka och Jörgen imorgon Lördag, så det blir ju iallafall roligt. Sen inatt ska jag jobba, så ikväll händer det inte mycket spännande.

Nu ska jag göra mig iordning inför italienska lektionen som vi har idag. Får se när jag skriver något nästa gång =)

Min vecka i mobilbilder:



Jag har ju instagram (en bildblogg på mobilen för er som inte vet) såg nu att här på blogg.se så kan man ansluta sig till sitt instagramkonto och ta bilder därifrån. Därför bjuder jag på några bilder från veckan som är tagna med mobilen.

Veckan har bland annat innehållit: Bullbak (Bakade en jäkla massa) Biobesök (vi var och såg Hypnotisören i Tisdags, och den var bra!) Skogspromenad gånger två med Rebecka och hundarna. Sen lite allmänt hundmys då!

Nu är det helg och mitt lov är snart slut, på Tisdag börjar jag skolan igen känns lite sisådär. Alltid skönt med lite lov =) Men trivs även i skolan så.
 
Idag ska jag jobba, blir bara en natt så det är inte så farligt. Imorgon Lördag vet jag inte riktigt vad vi ska göra, ta det lugnt och aktivera hundarna lite tror jag. Kanske en cykeltur! Och såklart någon långpromenad.

Nu ska jag ut med hundarna, får se om det regnar ute annars tar jag med mig kameran och fotar mina små odjur.
 
 

Sov gott finaste kanin!



Igår kväll märkte jag att våran kanin Tintin inte mådde väl, han bara satt i ett hörn med halvslutna ögon, varken ätit eller druckit sen i förrgår och hans ögon rann. Så jag ringde till veterinären imorse när dom öppnade och jag fick komma in vid 20 över 10, där konstaterades att han hade vääldigt låg temp 33 grader bara (38-40 är normalt på en kanin) och hans hjärtslag var lite ojämna, han var även uttorkad. Det fanns inte mycket hopp med andra ord! Veterinären sa att man kunde få upp hans temp om man satte dropp och använde värmedyna, men det var inget som var säkert. Jag tvekade inte en sekund utan sa direkt att jag ville att han skulle få somna in, han har levt i 8½ år ungefär och varit frisk därför ville jag inte förlänga hans lidande.

Det känns mycket tungt att behöva ta farväl av en gammal vän, vissa tycker säkert att han "bara" var en kanin men för oss var han mer än så. Han var en individ med en personlighet och en familjemedlem till oss, och han har vi nu förlorat. Men det känns ändå bra att han fått ett så långt och bra liv, och jag är glad för honom =)
 
Vi kommer begrava honom under en ek här i trädgården, han ligger inlindad i en skön filt och ligger i en kista som jag fick med mig från veterinären.

Sov gott nu älskade fina Tintin, du kommer vara saknad!

RSS 2.0