Andra December

Idag är det visst andra December och jag kom på att det är ulltottens födelsedag imorgon, farbror Algot fyller alltså 8 år. Han är pigg som en mört och springer som han galning i skogen. Visst pågrund av förmodligen artros i bakre lederna så är han lite stel när han legat och det knäpper lite i lederna. Men han verkar inte besvärad direkt. Han får kosttillskott i form av senior tillskott innehållande glukosamin och grönläppad mussla plus annat smaskiga saker. Dessutom får båda hundarna nyponpulver i sin mat som förebygger ledproblem. Tillägga ska jag väl att vi varit hos veterinären med Algot och det var där han fick "diagnosen" . Så länge han springer och går som han ska är jag nöjd.

Kan inte förstå att det är 8 år sedan han föddes, var inte ens meningen att vi skulle ha valp från den kullen utan vi stod på kö typ i ett år på coton de tulear valpar och var helt inställd på detta. Men uppfödaren frågade om vi inte var intresserad av havanaisen istället då hon precis fått en kull. Läste på lite om rasen och fastnade direkt, plus att de finns i mer färger. Coton är ju enbart vita med ibland beige eller gråa inslag. Ångrar inte en sekund att vi valde havanaisen och inte att vi valde Algot. Visst han kanske inte är som en typisk havanais till sättet då de är väldigt sociala mot främlingar annars, Algot är social mot dom som förtjänar det enligt honom. Han är inte rädd eller så för främlingar men han kastar sig inte på folk utan är lite mer återhållsam. Sen är han väldigt lugn och trygg i sig själv, miljösäker och cool. Så han är väldigt härlig denna herre =)

Idag har vi varit ute i skogen och gått, sedan när vi kom hem städade jag ut hundarnas garderob (klart dom har en egen garderob med sina saker, haha) sedan fick dom greja lite med sina akriveringssaker som dom har. Nu väntar vi på att husse ska komma hem så vi kan äta lite käk senare =)

Önskar alla en trevlig helg!


Kommentarer

KOMMENTERA HÄR:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0